TOITEV JA KERGE

Kirju salatikauss tšillimajoneesiga

Tiina Lebane, 16.08.2023

Personaalsed salatikausid on popid ja võimalused nende kokku panemiseks pea piiritud. Siinses kausis saavad kokku tuunikala, porgandilaastud, marineeritud punane kapsas, rohelised oad ja salatilehed, poolkõvaks keedetud munad ja naksakas tšillimajonees. Toitev ja värvirohke kausitäis salatit sobib nii lõunalauale kui ka kergeks õhtueineks.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 4 muna
  2. 250 g punast kapsast
  3. 0,5 tl soola
  4. 2 sl veiniäädikat
  5. 4 porgandit
  6. 200 g külmutatud sojaube
  7. 2 dl majoneesi
  8. 1 sl sriracha kastet
  9. 2 karpi tuunikala tükke vees, kokku u 400 g
  10. 4 peotäit rohelisi salatilehti
Valmistamine
  1. Keeda munad peaaegu kõvaks, umbes 7-8 minutit, jahuta külmas vees. Koori ja lõika pooleks.

  2. Kuni munad keevad, haki kapsas hästi peeneks, sega läbi soola ja äädikaga ning jäta maitsestuma. Koori porgandid ja höövelda koorijaga õhukesteks laastudeks. Vala ubadele leiget vett ja lase sulada, seejärel nõruta. Sega sriracha kaste majoneesi hulka. Tõsta tuunikala konservikarbist sõelale ja lase nõrguda.

  3. Tõsta iga sööja taldrikusse omaette pesadena punast kapsast, rohelist salatit, porgandilaastusid, tuunikala ja ube. Tõsta keskele tšillimajoneesi ja kaks munapoolikut. Söö kohe.