ÕNNESTUB ALATI! Sametine lillkapsapüreesupp
Tiina Lebane, 13.09.2023
Lihtne, maitsev ja soojendav – see on supp, mille puhul ei saa midagi valesti minna. Struktuuri ja värsket maitset lisavad portsjonile puistatud õunatükikesed, tüümian ja kõrvitsaseemned.
- 1 lillkapsas, u 600 g
- 2 suuremat kartulit
- 1 sibul
- 3 küüslauguküünt
- 3 sl õli
- 1 dl valget veini
- 6 dl vett
- 1 köögiviljapuljongi kuubik
- 2 dl vahukoort
- 3 sl sidrunimahla
- 0,5 tl riivitud muskaatpähklit, soovi korral
- soola
- musta pipart
- 4 sl röstitud kõrvitsaseemneid
- 1 punane õun
- värskeid tüümianilehti
Puhasta lillkapsas ja lõika õisikud tükkideks. Koori kartulid ja tükelda. Koori sibul ja küüslaugud ning haki jämedalt.
Kuumuta köögivilju poti põhjas õlis aeg-ajalt segades umbes 8 minutit. Lisa potti vein ja kuumuta paar minutit. Lisa vesi ja puljongikuubik, lase supil keema tõusta ja keeda kaane all umbes 15-20 minutit, kuni kartulitükid on pehmed. Tõsta pott pliidilt ja töötle supp saumikseriga püreeks.
Lisa koor ja sidrunimahl, kuumuta esimeste mullikeste tekkimiseni ja tõsta pott pliidilt. Maitsesta soola, pipra ja soovi korral ka muskaatpähkliga.
Serveerides puista igale portsjonile kõrvitsaseemneid, õunatükikesi ja tüümianilehti.