MIDAGI HINGELE! Vürtsikas grillvorsti-panniroog krõbeda kattega
Tiina Lebane, 03.09.2023
See lihtne roog sobib nii kiirelt valmivaks argiõhturoaks kui ka sõpradega jagamiseks – elegantsust lisab küüslaugune krõbe kate. Purgiube ära seekord loputa, ainult nõruta, sest tärklis aitab kastet paksendada.
- 8 väikest grillvorsti
- 1 sibul
- 2 sl õli
- 1 tl suhkrut
- 1 sl punase veini äädikat
- 1 sl ketšupit või takokastet
- 0,5 tl suitsupaprikapulbrit
- 1 purk purustatud tomateid (400g)
- 1 dl punast veini
- 1 purk valgeid ube vees (400 g)
- 1 dl jämedamat riivsaia
- 2 küüslauguküünt
- 0,5 dl hakitud peterselli
- 1 sl õli
- soola
- pipart
Küpseta vorstid grillil või 220-kraadises ahjus küpseks, jäta sooja ootele.
Koori ja haki sibul ning prae pannil kuumas õlis kuldseks. Lisa suhkur ja kuumuta minuti jagu. Lisa äädikas, ketšup (või takokaste) ja paprikapulber ning sega ühtlaseks pastaks. Lisa pannile purustatud tomatid, vein ja nõrutatud oad, lase rahulikult keema tõusta ja tasasel tulel ilma kaaneta õrnalt keeda umbes 10 minutit.
Vahepeal mõõda väikesele pannile riivsai, lisa purustatud küüslauk ja hakitud petersell, vala peale õli ja sega läbi. Lõpuks maitsesta vähese soola ja pipraga. Prae segu kuldseks ja krõbedaks.
Keera pliidikuumus maha. Pane vorstid pannile tomati-oakastme sisse, kata pann kaanega ja lase vorstidel 5 minutit kastmes soojeneda. Lõpuks puista pannisisule krõbe kate ja tõsta roog lauale. Kõrvale paku valget leiba või kartulipüreed.