SUVISTEKS PIDUDEKS

Grillitud kurgi-lõhevardad

Pille Enden, 20.08.2023

Rikkalikul kurgiajal tasub kurgidki grilli peale panna. Kurkide vahel küpsenud kala jääb meeldivalt mahlane. Kui kasutada grillimisel puidust tikke, siis tuleks neid eelnevalt vees leotada. Vardaid võiks olla topelt või tasuks kasutada kaheharulisi vardaid, nii püsib grillitav kraam paremini otsas.

Valmistamise aeg
30 minutit + 30 minutit marinaadis
Kogus
4 portsjonit
koostisosad
  1. 4 lühikest kurki
  2. 2 sl õunaäädikat
  3. 2 tl soola
  4. 1 tl suhkrut
  5. 400 g nahata lõhefileed
  6. 2 sl sidrunimahla
  7. soola
  8. musta paiprt
Ürdikaste
  1. 1 dl hakitud basiilikulehti
  2. 0,5 dl oliiviõli
  3. 1 küüslauguküüs
Valmistamine
  1. Kui kasutad puidust grillvardaid, pane need vette likku. Pese kurgid ja lõika pikuti pooleks. Sega marinaadiks õunaäädikas, sool ja suhkur.  Kalla kilekotti või karpi ja pane kurgid 30 minutiks marinaadi.

  2. Lõika lõhefilee sama suurteks tükkideks kui kurgid. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. 

  3. Lükka üks kurgipoolik 2 varda otsa lõikepool üleval, siis pane lõhetükk ja siis jälle kurgipoolik lõikepool all. Grilli 10–15 minutit.

  4. Sega kastmeks hakitud basiilik, purustatud küüslauk ja õli, maitsesta soolaga. Võta vardad tulelt, määri kurgile ja lõhele kastet. Serveeri kohe.