LIHTSALT OIVALINE! Röstitud tomati ja paprika püreesupp
Pille Enden, 31.08.2023
Üks soe supp suvistest küpsetest tomatitest ja paprikatest maitseb oivaliselt. Selle supi tarvis ei keedeta neid pehmeks vees, vaid röstitakse ahjus või grillil ja supis on need nii-öelda omas mahlas. Kui supp on liiga paks, saab seda kas vee, puljongi või koorega lahjendada.
- 900 g küpseid tomateid
- 1 sibul
- 5 küüslauguküünt
- 1,5 sl õli
- 2 punast paprikat
- 2 sl oliiviõli
- 2 tl punase veini äädikat
- 0,5 tl suitsupaprikat
- 0,5 dl köögi- või hapukoort või puljongit
- basiilikulehti serveerimiseks
Kuumuta ahi 220 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Lõika suuremad tomatid pooleks, väiksemad võivad terveks jääda, ja lao ahjuplaadile. Poolita paprika, eemalda seemned ja pane samuti ahjuplaadile lõikepool all.
Pane plaadile kooritud ja sektoriteks lõigatud sibul. Nirista peale õli ja maitsesta soolaga. Mässi kooritud küüslauguküüned küpsetuspaberisse või fooliumisse, aseta plaadile. Pane ahju ja rösti 20-25 minutit kuni kõik ained on pehmed ja paprikatel kestad söestunud. Võta plaadilt tomatid ja paprikad ning pane kaussi. Kata kauss toidukilega ja lase 15-20 minutit seista. Eemalda kestad.
Töötle tomatid, paprikad, sibul ja küüslauk blenderis või saumikseriga püreeks.
Sega hulka oliiviõli, maitsesta veiniäädika, paprika ja soolaga. Kalla potti, lisa koor, vesi või puljong, et supp oleks vedelam. Kuumuta läbi ja timmi maitse parajaks. Serveeri basiilikulehtedega.