IMELINE KALAPÄEV! Mahlased kalakotletid
Pille Enden, 24.08.2023
Suviste värskete kartulite ja stoovitud porganditega maitsevad mahlakad kalakotletid lihtsalt võrratult. Kui toidus on võid ja koort, siis ju peab tulemus hea olema! Lahjale valgele kalale annavad need parajalt rammusust.
- 2 viilu saia
- 600 g haugi, lutsu, koha või muu valge kala nahata fileed
- 1 väike sibul
- 50 g võid
- 1 suur muna
- 2 sl vahu- või köögikoort
- 1 dl riivsaia
- soola
- pipart
- veidi sidrunimahla
- võid praadimiseks
Pane saiaviilud 30 minutiks külma vette likku. Aja kalafilee koos saia ja sibulaga läbi hakklihamasina.
Sulata või, lase jahtuda ja lisa hakkmassile. Klopi hulka muna ja koor. Maitsesta mass soola, pipra ja sidrunimahlaga.
Vormi väikesed kotletid, paneeri riivsaias ja prae pannil võis mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt 6-7 minutit. Serveeri keedukartulitega.