NII LIHTNE JA HEA

Röstitud pirni salat juustu ja pähklitega

Pille Enden, 12.08.2023

See pirnisalat on lihtne ja kiiresti valmiv. Kõige rohkem aega võtabki pirnide röstimine. Salatisse sobib nii kitse-, feta  kui sinihallitusjuust.  Granaatõunaseemned või muud puansed hapud marjad annavad nii maitset kui ilusat värvi.  Mõnus krõbeda koorikuga sai kõrvale ja ongi maitsev eine valmis!

Valmistamise aeg
15 minutit + 12 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 3 hapukat pirni
  2. 1 sl oliiviõli
  3. 1 sl mett, agaavi-või vahtraiirupit
  4. 100 g salatilehtede segu
  5. 2 dl pekaani või kreeka pähkleid
  6. 120 g kitse-, feta või sinihallitusjuustu
  7. 1 dl granaatõunaseemneid, pohli või jõhvikaid
  8. soola
  9. musta paipart
Sidrunivinegrett
  1. 1 dl oliivõli
  2. 3 sl sidrunimahla
  3. 2 küüslauguküünt
  4. 1 tl Dijoni sinepit
  5. soola
  6. musta pipart
Valmistamine
  1. Pane ahi 200 kraadi juurde sooja.

  2. Koori pirnid (kodumaiseid pirne koorima ei pea), eemalda südamikud, lõika sektoriteks. Lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale õli ja mesi ning puista veidi soola ja pipart. Pane ahju ja küpseta 10-12 minutit kuni pirnid pehmenevad, kuid ei lagune.  Võta ahjust ja lase veidi jahtuda.

  3. Valmista vinegrettkaste. Klopi oliiviõli hulka sidrunimahl, purustatud küüslauk ja sinep. Maitsesta soola ja pipraga.

  4. Rösti pähklid kuival pannil. Lase jahtuda ja haki jämedalt.

  5. Pane vaagnale salatilehed, pirnid ja pähklid. Lisa murendatud juust ja granaatõunaseemed või marjad. Nirista peale kaste ja serveeri kohe.