TAIMNE PÄEVARETSEPT

Kosutav tšilliroog

Taimne Teisipäev, 22.08.2023

See on mõnusalt kosutav kõhutäis ennekõike jahedama ilma puhul, kuid vahel on ka soojal ajal isu millegi eriti toitva ja tummise järele.

Vaja läheb:

  • 1.5 spl oliiviõli

  • 250 ml puljongit

  • 1 hakitud sibul

  • 4 purustatud küüslauguküünt

  • 2 hakitud jalapenot

  • 2 hakitud sellerivart

  • 1 hakitud paprika

  • 1 purk purustatud tomateid

  • 6 spl tomatipastat

  • 1 purk punased ube

  • 1 purk kikerherned või valgeid ube

  • 1-2 spl tšillihelbeid

  • 2 spl jahvatatud vürtsköömneid

  • 1 tl kuivatatud oreganot

  • maitse järgi sool ja Cayenne pipart

  • Serveerimiseks taimset koor, Bon maitsepärmi

Valmistamine:

1. Kuumuta suures potis õli, lisa sibul ja küüslauk, maitsesta soolaga ning lase keskmisel kuumusel klaasjaks küpseda (umbes 5 minutit). Lisa potti jalapeno piprad (kui kasutad neid), seller ja paprika ning kuumuta veel 5-7 minutit, kuni kõik on pehmeks muutunud.

2. Lisa konservtomatid, puljong ja tomatipasta, sega läbi ning tõsta kuumust.

3. Lisa kurnatud ja loputatud oad, tšilli maitseaine, köömned, oregano/tüümian ja sool.

4. Lase kõigel kaaneta potis umbes 10-15 minutit podiseda, kuni segu pakseneb.

5. Kõige lõpuks lisa Cayenne’i pipar ja veel soola, kui tunned, et see on vajalik.

6. Serveeri maitsepärmi või taimse koorega.