TAIMNE PÄEVARETSEPT
Rukkipannkoogid banaani-maapähkli jäätisega
Taimne Teisipäev, 29.08.2023
Ideaalne magustoit või hommikusöök, mis sisaldab rohkelt kiudaineid, vitamiine ning valku.
Kogus 4-le
Vaja läheb:
Pannkoogid:
2 banaani
200-300 ml vett või taimset piima
200 g rukkijahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 spl magusainet (suhkrut/siirupit)
õli praadimiseks
Jäätis:
4 külmutatud banaani
2 spl maapähklivõi
Kaunistuseks:
peitäis soolapähkleid
meelepäraseid marju (nt mustikaid, vaarikaid)
Tee nii:
Taigen:
1. Blenderda banaanid (või purusta kahvliga) ühtlaseks massiks. Lisa juurde vesi või taimne piim, sool ja magusaine ning sega läbi.
2. Sega rukkijahu (gluteenivabade pannkookide jaoks võid kasutada ka tatrajahu) ning küpsetuspulber omavahel ja sega eelnevalt valminud seguga taignaks.
3. Küpseta pannkoogid õlis mõlemalt poolt 2-3 minutit keskmisel temperatuuril kuldpruuniks.
Jäätis:
1. Koori 4 banaani ning viiluta (u 1 cm), aseta karpi või säilituskotti ning külmuta vähemalt 2-3 h, kuni banaan on külmunud.
2. Blenderda külmutatud banaanid maapähklivõiga ühtlaseks.
3. Serveeri banaanijäätis kohe pannkookidega ning kaunista need soolapähklite ja meelepäraste marjade või moosiga.