NII HÕRK! Ahvenad kukeseentega kooreses veinikastmes
Pille Enden, 15.10.2023
Tõeliselt hõrk roog, milles kala jääb õrn ja mahlane. Seeneajal maitseb see suurepäraselt koos kukeseente või muude meelepäraste metsaseentega, aga muul ajal võib lihtsalt seened välja jätta. Suuremate kalade fileed võiks lõigata enne jahusse kastmist pooleks või kolmeks. Lisandiks sobivad nii keedukartulid kui riis.
- 600 g nahata ahvena-, koha või muu valge kala fileed
- 1 dl nisujahu
- 3 sl võid
- punt tilli ja murulauku
- 1 sidrun
- soola
- pipart
- 2 dl vahukoort
- 1 dl valget veini nt
- 2 tl Dijoni sinepit
Sega väikeses kastrulis koor, vein ja sinep. Keeda 2-3 minutit kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga.
Maitsesta kalafileed soola ja pipraga. Kasta mõlemast küljest jahusse ja prae pannil võis 1-2 minutit kummaltki poolt.
Kalla kaste pannile kalale ja kuumuta läbi. Puista peale tilli ja murulauku ning serveeri kohe sidrunisektoritega.