LIHTNE JA KODUNE

Suitsukala-kartulisalat õunaga

Pille Enden, 03.10.2023

Lihtne kodune salat maitseb hea igal ajal – nii lõuna- kui õhtusöögiks, aga sobib ka tööle kaasa võtmiseks.  Sügisesed mahlakad õunad annavad roale erilise värskuse ja loomulikult tasub lisada lahkelt tilli, mis annab hea meki.

Valmistamise aeg
20 minutit + 1 tund külmkapis
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 600 g kuumsuitsu meriahvenat, heiki või turska
  2. 3 keskmist koorega keedetud kartulit
  3. 1 roheline sibul
  4. 3 keskmist õuna
  5. 2 väikest värsket kurki
  6. 1,5 dl hapukoort
  7. 2 dl majoneesi
  8. 1,5 sl mädarõigast
  9. 0,5 dl hakitud tilli
  10. soola
  11. musta pipart
Valmistamine
  1. Puhasta kala nahast ja luudest, haki liha. Koori kartulid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Haki roheline sibul.

  2. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika samuti väikesteks kuubikuteks. Koori ja haki kurgid.

  3. Sega tükeldatud ained omavahel.

  4. Sega kastmeks hapukoor, majonees ja mädarõigas. Maitsesta soola ja pipraga, sega hulka hakitud till.

  5. Ühenda kaste salatiga ja lase vähemalt 1 tund külmkapis maitsestuda.