LIHTNE JA KODUNE
Suitsukala-kartulisalat õunaga
Pille Enden, 03.10.2023
Lihtne kodune salat maitseb hea igal ajal – nii lõuna- kui õhtusöögiks, aga sobib ka tööle kaasa võtmiseks. Sügisesed mahlakad õunad annavad roale erilise värskuse ja loomulikult tasub lisada lahkelt tilli, mis annab hea meki.
- 600 g kuumsuitsu meriahvenat, heiki või turska
- 3 keskmist koorega keedetud kartulit
- 1 roheline sibul
- 3 keskmist õuna
- 2 väikest värsket kurki
- 1,5 dl hapukoort
- 2 dl majoneesi
- 1,5 sl mädarõigast
- 0,5 dl hakitud tilli
- soola
- musta pipart
Puhasta kala nahast ja luudest, haki liha. Koori kartulid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Haki roheline sibul.
Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika samuti väikesteks kuubikuteks. Koori ja haki kurgid.
Sega tükeldatud ained omavahel.
Sega kastmeks hapukoor, majonees ja mädarõigas. Maitsesta soola ja pipraga, sega hulka hakitud till.
Ühenda kaste salatiga ja lase vähemalt 1 tund külmkapis maitsestuda.