MAITSETE ADVENDIKALENDER 2
Kirev köögviljatartar
Pille Enden, 02.12.2023
Lihtsalt valmiv köögiviljatartar sobib oma värviliste kihtidega pokaalidesse laotuna imehästi peolauale. Eriti efektne kui seda veel ürtide ja pähklitega kaunistada. Argiseks salatiks võib kihid lihtsalt suurde kaussi panna või lausa kokku segada. Argiroana jagub seda kahele-kolmele sööjale, pokaaliroana aga vähemalt kuuele.
- 300 g koorega keedetud porgandit
- 4 tl sidrunimahla
- 2 tl oliiviõli
- 200 g keedetud peeti
- 2 tl hakitud tüümiani
- 120 g külmutatud herneid
- 30 g riivitud juustu (näiteks gouda)
- 20 g Kreeka pähkleid
- soola
- musta pipar
- 1 dl hapukoort
- 1 dl majoneesi
- 1 tl wasabit
Mikserda hapukoor, majonees ja wasabi kohevaks, maitsesta natukese soolaga.
Koori porgandid ja lõika üsna väikesteks kuubikuteks. Maitsesta sidrunimahla, oliiviõli ja soolaga.
Lõika peedid samasuurteks kuubikuteks, sega tüümiani ja pipraga ning maitsesta soolaga.
Keeda herneid soolakas vees 3-4 minutit ja kurna. Maitsesta soola ja natukese suhkruga. Sega hulka 1 sl wasabihapukoorest.
Tõsta pokaalidesse peedikuubikud, pane peale wasabihapukoort. Siis pane kiht herneid ja peale porgandid. Tõsta kõige peale wasabihapukoort, puista pähkleid, peene riiviga riivitud juustu ja musta pipart.