HEA SUUPISTE
Kaljatainas friteeritud nuikapsas
Pille Enden, 28.11.2023
Tavapärase kala või kana asemel võib tainas küpsetada ka mõnd juurikat, nuikapsas sobib selleks väga hästi. Mõnus suupiste mekib hea koos meelepärase dipikastmega. Selleks sobib nii jogurti-majoneesikaste kui ka näiteks magus tšillikaste.
- 60 g nuikapsast
- 0,5 l rapsi- või päevalilleõli friteerimiseks
- 1 dl naturaalset kalja
- 2,5 dl nisujahu
- soola
- 1 munavalge
- 1 sl õli
- 1 dl maitsestamata jogurtit
- 1 dl majoneesi
- 1 tl sriracha kastet
- soola
Sega dipikastme ained ja pane külmkappi maitsestuma.
Koori nuikapsad ja lõika 2,5x3 cm tükkideks. Keeda tükke soolakas vees 5-7 minutit või kuni kahvel läheb kergesti sisse, kuid mitte liiga pehmeks. Nõruta ja jahuta.
Klopi jahu hulka kali, maitsesta soolaga ja jäta 15–20 minutiks seisma.
Klopi hulka pehmeks vahuks vahustatud munavalge ja 1 sl õli. Kuumuta kastruli põhjas 3‒4 cm kiht õli. Kasta nuikapsatükid tainasse ja küpseta õlis kuldpruuniks. Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Serveeri kohe dipikastmega.