MÕNUS JA MAHLAKAS ROOG

Maks köögiviljamarinaadis

Pille Enden, 22.09.2023

Köögiviljamarinaadis maitsestunud maks tuleb mõnusalt mahlakas ja lisand köögivilja näol on ka kohe olemas. Oluline on vaid maksaviile mitte üle praadida, siis jäävad need vintsked. Roog sobib mekkimiseks nii soojalt kui külmalt. Seamaksa võiks eelnevalt pooleks tunniks piima sisse likku panna, see võtab mõrkja maitse ära.

Valmistamise aeg
40 minutit + 2 tundi külmkapis
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 600 g veise – või seamaksa
  2. 0,5 dl nisujahu
  3. 3 sl õli
  4. 3 porgandit
  5. 1 suur sibul
  6. 200 g juursellerit
  7. 3 küüslauguküünt
  8. 2 sl tomatipastat
  9. 6 dl köögiviljapuljongit või vett
  10. punt peterselli
  11. 3 sl õunaäädikat
  12. soola
  13. musta pipart
  14. 1,5 tl suhkrut
Valmistamine
  1. Eemalda maksalt kelmed ja sooned, lõika 1,5 cm viiludeks. Kasta viilud soola ja pipraga maitsestatud jahusse ja prae õlis 3-4 minutit kummaltki poolt. Tõsta pannilt ära.

  2. Koori porgandid, sibul ja juurseller. Lõika sibul pooleks ja siis viiludeks, porgand ja juurseller ribadeks. Kuumuta õlis pannil sibulat, porgandit ja sellerit 4-5 minutit kuni on peaaegu pehmed. Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta läbi.

  3. Tõsta pannile tomatipasta ja kuumuta läbi. Kalla segule puljong või vesi ja hauta 2-3 minutit kuni ained on pehmed. Sega hulka hakitud petersell ning maitsesta õunaäädika, suhkru, soola ja pipraga.

  4. Pane kaussi maksaviilud kihiti köögiviljadega. Kata ja lase jahtuda. Pane vähemalt 2 tunniks külmkappi maitsestuma.