TUMMISELT TOITEV

Karrine röstitud lillkapsa ja kartuli supp

Pille Enden, 27.09.2023

Taimne tummine ja kreemine supp on parajalt vürtsikas- just selline, mis jahenevasse sügispäeva hästi sobib. Kookospiim mahendab vürtside tulisust, aga tšillit võib ka veidi vähem panna. Samuti võib juurvilju oma maitse järgi lisada.

Valmistamise aeg
50 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 2 sl karripulbrit
  2. 1 väike lillkapsas
  3. 2 sl oliiviõli
  4. 1 suur sibul
  5. 2 porgandit
  6. 2 kartulit
  7. 1 väike bataat
  8. 3 küüslauguküünt
  9. 1,5 tl riivitud ingverit
  10. 1 punane tšilli
  11. 2 dl tomatipüreed
  12. 6 dl köögiviljapuljongit
  13. 1 tl riivitud laimi koort
  14. 1 sl laimimahla
  15. 2 dl kookospiima
  16. soola
  17. koriandrilehti serveerimiseks
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 230 kraadini. Tükelda lillkapsas õisikuteks ja sega 1 sl õliga. Puista peale 1 sl karripulbrit ja sega hästi läbi. Lao õisikud ühekordse kihina ahjuplaadile.  Rösti ahjus 15-20 minutit kuni on veidi pruunistunud.

  2. Koori ja haki sibul ning porgandid. Koori kartulid ja bataat, lõika kuubikuteks või viiludeks.

  3. Kuumuta 1 sl õli kastrulis. Lisa sibul ja porgand, alanda kuumust ja hauta pehmemaks, 3-4 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja tšilli, riivitud ingver ning ülejäänud karripulber. Kuumuta 1 minut.

  4. Sega hulka tomatipüree ja kuumuta läbi. Pane potti puljong, kartul, bataat, laimikoor ja – mahl. Kuumuta keemiseni, alanda kuumus mõõdukaks.  Kata pott kaanega ja hauta 20 minutit. Sega hulka kookospiim ja röstitud lillkapsas.  Maitsesta soolaga kui vaja. Serveeri koriandrilehtedega.