TUMMISELT TOITEV
Karrine röstitud lillkapsa ja kartuli supp
Pille Enden, 27.09.2023
Taimne tummine ja kreemine supp on parajalt vürtsikas- just selline, mis jahenevasse sügispäeva hästi sobib. Kookospiim mahendab vürtside tulisust, aga tšillit võib ka veidi vähem panna. Samuti võib juurvilju oma maitse järgi lisada.
- 2 sl karripulbrit
- 1 väike lillkapsas
- 2 sl oliiviõli
- 1 suur sibul
- 2 porgandit
- 2 kartulit
- 1 väike bataat
- 3 küüslauguküünt
- 1,5 tl riivitud ingverit
- 1 punane tšilli
- 2 dl tomatipüreed
- 6 dl köögiviljapuljongit
- 1 tl riivitud laimi koort
- 1 sl laimimahla
- 2 dl kookospiima
- soola
- koriandrilehti serveerimiseks
Kuumuta ahi 230 kraadini. Tükelda lillkapsas õisikuteks ja sega 1 sl õliga. Puista peale 1 sl karripulbrit ja sega hästi läbi. Lao õisikud ühekordse kihina ahjuplaadile. Rösti ahjus 15-20 minutit kuni on veidi pruunistunud.
Koori ja haki sibul ning porgandid. Koori kartulid ja bataat, lõika kuubikuteks või viiludeks.
Kuumuta 1 sl õli kastrulis. Lisa sibul ja porgand, alanda kuumust ja hauta pehmemaks, 3-4 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja tšilli, riivitud ingver ning ülejäänud karripulber. Kuumuta 1 minut.
Sega hulka tomatipüree ja kuumuta läbi. Pane potti puljong, kartul, bataat, laimikoor ja – mahl. Kuumuta keemiseni, alanda kuumus mõõdukaks. Kata pott kaanega ja hauta 20 minutit. Sega hulka kookospiim ja röstitud lillkapsas. Maitsesta soolaga kui vaja. Serveeri koriandrilehtedega.