LIHTNE JA VALMIB RUTTU
Hapukoorekook šokolaadiküpsistega
Pille Enden, 25.12.2023
Lihtne kook ei vaja valmistamiseks ahju, vaid piisab pliidist ja külmkapist. Koogi valmistamiseks peaks kasutama 20% või 30 % hapukoort, et see jääks ilusasti tahe. Kuni serveerimiseni tasub kooki külmas hoida, sest soojas kipub kiiresti pehmeks minema.

- 360 g šokolaadiküpsiseid
- 140 g sulatatud võid
- 2 dl suhkrut
- 4 sl maisitärklist
- 3 muna
- 500 g hapukoort
- 100 g võid
- 2 tl vanilliekstrakti
- näpuotsaga soola
Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Aseta 20 cm lahtikäiva koogivormi äär tordialusele. Puista 2/3 küpsisepurust vormi põhja ja suru tihedalt kokku ( seda on hea teha näiteks pudrunuiaga).
Mõõda suhkur ja maisitärklis kastrulisse. Lisa munad ja vispelda ühtlaseks. Sega hulka hapukoor ja klopi korralikult läbi.
Pane kastrul pliidile ja keeda mõõdukal kuumusel kogu aeg segades 5-7 minutit või kuni segu pakseneb. Võta pliidilt. Lisa tükeldatud või ja sega kuni see on sulanud. Sega hulka vanilliekstrakt ja veidike soola.
Kalla segu põhjale ja silu pealt. Puista peale ülejäänud küpsisepuru ja suru õrnalt täidise sisse. Pane kook vähemalt 4 tunniks, aga parem kui üleöö külmkappi.