LIHTNE JA VALMIB RUTTU

Hapukoorekook šokolaadiküpsistega

Pille Enden, 25.12.2023

Lihtne kook ei vaja valmistamiseks ahju, vaid piisab pliidist ja külmkapist. Koogi valmistamiseks peaks kasutama 20% või 30 % hapukoort, et see jääks ilusasti tahe. Kuni serveerimiseni tasub kooki külmas hoida, sest soojas kipub kiiresti pehmeks minema.

Valmistamise aeg
30 minutit + 4 tundi külmkapis
Kogus
10 portsjonit
Põhi
  1. 360 g šokolaadiküpsiseid
  2. 140 g sulatatud võid
Täidis
  1. 2 dl suhkrut
  2. 4 sl maisitärklist
  3. 3 muna
  4. 500 g hapukoort
  5. 100 g võid
  6. 2 tl vanilliekstrakti
  7. näpuotsaga soola
Valmistamine
  1. Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Aseta 20 cm lahtikäiva koogivormi äär tordialusele. Puista 2/3 küpsisepurust vormi põhja ja suru tihedalt kokku ( seda on hea teha näiteks pudrunuiaga).

  2. Mõõda suhkur ja maisitärklis kastrulisse. Lisa munad ja vispelda ühtlaseks. Sega hulka hapukoor ja klopi korralikult läbi.

  3. Pane kastrul pliidile ja keeda mõõdukal kuumusel kogu aeg segades 5-7 minutit või kuni segu pakseneb. Võta pliidilt. Lisa tükeldatud või ja sega kuni see on sulanud. Sega hulka vanilliekstrakt ja veidike soola.

  4. Kalla segu põhjale ja silu pealt. Puista peale ülejäänud küpsisepuru ja suru õrnalt täidise sisse. Pane kook vähemalt 4 tunniks, aga parem kui üleöö külmkappi.