MAGUSALT MAHE
Sügisene toorsalat
Tiina Lebane, 24.09.2023
Kodumaised sügisannid tulevad tuppa uksest ja aknast ja hoidistamise kõrval tee ka toorsalatit. Rosinate leotamiseks sobib veini kõrval ka õunamahl, eriti naturaalne. Ehkki kõik koostisained tunduvad loomulikult magusavõitu, on mesi maitsestajana väga oluline.
- 400 g toorest peeti
- 200 g porgandit
- 300 g hapukamaid õunu
- 80 g rosinaid
- 0,5 dl veini
- 80 g Kreeka pähkleid
- 0,5 dl oliiviõli
- 0,5 tl soola
- 3 sl vedelat mett
Kõigepealt pane rosinad vedeliku sisse likku.
Koori peet ja porgandid ning riivi keskmise teraga riiviga. Puhasta õunad südamikust ja kui ubinad on paksu koorega, siis ka koori, muidu pole vaja (poeõunad koori küll alati). Riivi õunad ja sega köögiviljadega. Haki pähklid väiksemaks ja lisa koos paisunud rosinatega riivitud massile. Vala peale õli, lisa soola ja mett ning sega hoolikalt läbi. Lase enne söömist külmkapis tunnike maitsestuda. Paku erinevatele toitudele lisandiks.