NII MAITSEV KALAPÄEV! Täidetud lõhefilee

Tiina Lebane, 23.11.2023

Kreemjas toorjuustutäidis on spinatist ja tillist päris roheline ning annab maitset seespoolt väljapoole. Palu müüjal lõigata tükk suurest fileest, siis saad kõige ühtlasema suurusega kalapala. Toorjuustuks vali ürtidega maitsestatud variant, sobib ka naturaalne. Lisa küpsetusplaadile väikesi poolitatud sibulaid ja sidrunisektoreid, mõlemad küpsevad koos kalaga mõnusalt karamelliseks. Sidrunisektorist saab enne sööma asumist kalale ka värskendavat mahla peale pigistada.

Valmistamise aeg
40 minutit + 20 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 600 g lõhefileed
  2. 4 sibulat
  3. 4 sidrunisektorit
  4. 2 sl õli
  5. 2 sl vedelat mett
Täidis
  1. 100 g spinatilehti
  2. 1 suurem küüslauguküüs
  3. 0,5 dl hakitud tilli
  4. 150 g toorjuustu
  5. soola
  6. pipart
Valmistamine
  1. Alusta täidise tegemisest. Tõsta spinatilehed sõelale ja vala üle kannutäie keeva veega, seejärel loputa külma veega ja pigista peotäie kaupa vesi välja. Haki spinat kaussi peeneks. Koori küüslauk ja pressi spinati juurde. Lisa hakitud till ja toorjuust ning maitsesta soola ja pipraga.

  2. Aseta lõhefileetükk lõikelauale. Lõika fileerimisnoaga filee sisse pikuti „tasku“, nii et küljed jäävad kinni, kuid mõlemad otsad on lahti. Ava tasku kergelt külgedele vajutades ja tõsta lusikaga täidist mõlemast otsast sisse. Suru kergelt otsast, et täidist jõuaks ka keskele. Kalatasku peaks olema ühtlaselt täidetud.

  3. Tõsta kala õliga määritud küpsetusplaadile. Nirista peale oliiviõli ja puista veidi soola-pipart. Koori sibulad ja lõika pooleks, aseta koos sidrunisektoritega kala kõrvale. Lõpuks nirista kalale vedelat mett, tilguta seda veidi ka sibulale-sidrunile.

  4. Küspeta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Serveeri värske hapusaia ja aurutatud köögiviljadega.