TASKUKOHANE JA MAITSEROHKE
Vorsti-baklažaanivorm
Tiina Lebane, 18.09.2023
Taskukohane ja maItserohke roog perele lõuna- või õhtusöögiks. Soovi korral keeda kartuleid juurde ja kasuta vormi põhja kogunenud koorest tomatileent kastmeks.
- 2 baklažaani, kokku 700-800 g
- 1 keeduvorstikang (360 g)
- 150 g riivitud juustu
- 2 dl vahukoort
- 2 sibulat
- 4 küüslauguküünt
- 2 sl õli
- 1 purk (400 g) purustatud tomateid
- 1 sl suhkrut
- 2 tl soola
- 1 tl musta pipart
- 0,5 dl hakitud basiilikut
Pese baklažaanid, kuivata ja lõika pikuti hästi õhukesteks viiludeks. Aseta tööpinnale, puista peale soola ja jäta 30 minutiks seisma.
Vahepeal valmista kaste. Koori ja haki sibulad ja küüslaugud. Hauta poti põhjas kuumas õlis klaasjaks. Lisa purustatud tomat ja kuumuta rahulikult keemiseni. Tõsta pott tulelt, lisa vahukoor ning maitsesta kaste suhkru, soola ja pipraga. Viimaseks sega hulka hakitud värske basiilik.
Kuivata baklažaaniviilud veest, mis soola toimel on pinnale tõusnud. Lõika põigiti pooleks, siis on hiljem rooga vormist lihtsam välja tõsta. Lõika vorstikang põigiti õhukesteks viiludeks.
Tõsta ahjuvormi põhja natuke kastet, selle peale baklažaani- ja vorstiviile. Tõsta kõik ained kihiti vormi ja puista üle riivjuustuga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 50 minutit.
Serveeri kuumade keedukartulitega või paksu rukkileivaviiluga ja lisa ka värsket basiilikut.