TAIMNE PÄEVARETSEPT

Kukeseenepirukas

Taimne teisipäev, 12.09.2023

Pane metsa alt korjatud või turult soetatud kukeseened sellesse maitsvasse pirukasse.

Vaja läheb:

  • 150 g jahu

  • 100 g margariini

  • 0.5 tl soola

  • 1 spl vett

  • 200 g kukeseeni

  • 1 suur sibul

  • 200 g kikerhernejahu

  • peotäis värsket tilli

  • 150 g vett

Valmistamine:

Muretaigen:

1. Sõtku kokku toasoe margariin, jahu ja sool. Taigen peab jääma hästi vormitav, vajadusel lisa vett.

2. Pane taigen ümmargusse 26cm vormi ja kata põhi ühtlaselt, torka põhja kahvliga mõned augud.

3. Lase taignal koos vormiga seista külmikus kuni valmistad täidise.

Täidis:

1. Haki väikesteks kuubikuteks sibul ja kukeseened. Prae kuumal pannil.

2. Lisa segule till. Lase jahtuda.

3. Sega praetud kukeseentele hulka kikerhernejahu, lisa vett kuni segu on ühtlane, segu peaks olema valatav.

4. Maitsesta soola ja pipraga.

5. Küpseta 180 kraadi juures 10 min ette pirukapõhi. Kui see on kergelt krõbe kalla peale täidis ja küpseta veel 15-20 min.