SÜGISHOOAJA KULDNE TERVITUS: kerged ja kreemjad püreesupid
Ragne Värk, 27.09.2023
Sügishooaja kuldseks tervituseks sobivad mõnusad ja soojendavad püreesupid eriti hästi. Kiire valmistamise ja soodsa hinna kõrval muutub süües väiksemaks ka kehakaal.
Lillkapsasupp
See püreesupp tekitab lausa sõltuvust. Serveeri idude, praetud peekoni, maitserohelise ja kergelt praetud lillkapsaviiludega.
- 1 kg lillkapsast
- 4 küüslauguküünt
- 1 sibul
- 1,6 dl puljongit
- 2 peotäit riivitud juustu
- soola, pipart
Pane lillkapsaõisikud, poolitatud küüslauguküüned ja neljaks lõigatud sibul koos puljongiga potti. Lase keema tõusta ja keeda keskmisel kuumusel lillkapsa pehmenemiseni. Püreesta ja lisa riivjuust. Kuumuta kiirelt läbi ja maitsesta lõplikult.
Pastinaagi-kookospiimasupp
Päikesekollases supis annavad põneva maitsekoosluse pastinaak, porgand ja kookospiim.
- 700 g pastinaaki
- 400 g porgandit
- 1,3 dl vett
- 5 dl kookospiima
- soola, pipart
- serveerimiseks kõrvitsaseemneid ja oliiviõli
Koori ja tükelda juurviljad ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Püreesta supp ja lisa segades juurde kookospiim. Kuumuta keemiseni. Maitsesta vajadusel ja lisa vett, kui soovid vedelamat suppi.
Kukeseenesupp
Kreemjat ja toekat seenesuppi on õige aeg valmistada just praegusel hooajal.
- 1 sibul
- 400 g kukeseeni või muid meelepäraseid seeni
- mõni tüümianioks
- 1 l köögiviljapuljongit
- 200 g sulatatud juustu
- soola, pipart
Haki sibul ja prae klaasjaks. Poole pealt pane juurde puhastatud kukeseened. Lisa ka tüümiani ja soola-pipart. Kuumuta mõned minutid ja vala sekka puljong. Lase keskmisel kuumusel podiseda 4–5 minutit. Seejärel püreesta kogu segu, lisa sulatatud juust ja kuumuta sulamiseni. Maitsesta lõplikult ja serveeri.