SÜGISHOOAJA KULDNE TERVITUS: kerged ja kreemjad püreesupid

Ragne Värk, 27.09.2023

Sügishooaja kuldseks tervituseks sobivad mõnusad ja soojendavad püreesupid eriti hästi. Kiire valmistamise ja soodsa hinna kõrval muutub süües väiksemaks ka kehakaal.

Lillkapsasupp

See püreesupp tekitab lausa sõltuvust. Serveeri idude, praetud peekoni, maitserohelise ja kergelt praetud lillkapsaviiludega.

Lillkapsasupp
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 1 kg lillkapsast
  2. 4 küüslauguküünt
  3. 1 sibul
  4. 1,6 dl puljongit
  5. 2 peotäit riivitud juustu
  6. soola, pipart
  1. Pane lillkapsaõisikud, poolitatud küüslauguküüned ja neljaks lõigatud sibul koos puljongiga potti. Lase keema tõusta ja keeda keskmisel kuumusel lillkapsa pehmenemiseni. Püreesta ja lisa riivjuust. Kuumuta kiirelt läbi ja maitsesta lõplikult.

Pastinaagi-kookospiimasupp

Päikesekollases supis annavad põneva maitsekoosluse pastinaak, porgand ja kookospiim.

Pastinaagi-kookospiimasupp
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 700 g pastinaaki
  2. 400 g porgandit
  3. 1,3 dl vett
  4. 5 dl kookospiima
  5. soola, pipart
  6. serveerimiseks kõrvitsaseemneid ja oliiviõli
  1. Koori ja tükelda juurviljad ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Püreesta supp ja lisa segades juurde kookospiim. Kuumuta keemiseni. Maitsesta vajadusel ja lisa vett, kui soovid vedelamat suppi.

Kukeseenesupp

Kreemjat ja toekat seenesuppi on õige aeg valmistada just praegusel hooajal.

Kukeseenesupp
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 1 sibul
  2. 400 g kukeseeni või muid meelepäraseid seeni
  3. mõni tüümianioks
  4. 1 l köögiviljapuljongit
  5. 200 g sulatatud juustu
  6. soola, pipart
  1. Haki sibul ja prae klaasjaks. Poole pealt pane juurde puhastatud kukeseened. Lisa ka tüümiani ja soola-pipart. Kuumuta mõned minutid ja vala sekka puljong. Lase keskmisel kuumusel podiseda 4–5 minutit. Seejärel püreesta kogu segu, lisa sulatatud juust ja kuumuta sulamiseni. Maitsesta lõplikult ja serveeri.