NUTIKAS JA TERVISLIK
Kapsasalat marinaadis
Tiina Lebane, 19.11.2023
Õrnalt hapukas ja magusa nüansiga kapsasalat sobib prae lisandiks ja võileivale ja küll on muretu seda külmkapist suurest purgist võtta! Seepärast tee seda julgelt suurem ports, sest keedetud õli-õunaäädikamarinaadis toorsalat säilib külmkapis mitu nädalat.
- 700 g kapsast
- 1 paprika (u 250 g)
- 1 sibul
- 0,5 dl suhkrut
Lõika kapsas sektoriteks ja need omakorda hästi peenikesteks ribadeks. Puhasta paprika seemnetest ja haki viljaliha väikesteks kuubikuteks. Puhasta sibul ja haki peenelt. Tõsta kapsas, paprika ja sibul suurde kaussi, sega läbi ja puista peale 0,5 dl suhkrut.
- 1,25 dl õunaäädikat
- 0,5 dl vett
- 1 dl rapsiõli
- 1,5 tl soola
- 0,5 tl musta pipart
- 0,25 dl suhkrut
Mõõda kõik marinaadiained potti, sega läbi. Kuumuta keemiseni ja lase vaikselt keeda 2-3 minutit. Vala kohe kaussi köögiviljadele, pane kaas või taldrik katteks peale ja tõsta 24 külmkappi. Selle aja jooksul sega salatit paar korda ja ka maitse, kas on vaja soola või suhkrut juurde. Seejärel jaga salat purkidesse, sule kaanega ja säilita külmkapis.
1,5 l