JUST SEE, MIDA VAJA! Heeringasalat igaks tarbeks
Tiina Lebane, 13.10.2023
See heeringasalat sobib tõepoolest õige mitmeks puhuks: hommikuleivale katteks, rukkinäkkari peal külmlauale ja kasvõi koos kuumade keedukartulitega maitsvaks lõunasöögiks. Vahustatud koor teeb salati omamoodi õhuliseks, kuid annab juurde ka sametist kooremaitset.
- 200 g soolaheeringafileed (õlita)
- 1 punane sibul (väike)
- 1 hapukas õun (väike)
- 1 dl vahukoort
- 1 dl majoneesi
- 3 sl kalamarjapasteeti Kalles Kaviar
- 0,5 tl musta pipart
- 4 sl hakitud murulauku
Haki heeringas noaga või lõika kääridega väikesteks tükikesteks. Koori väike punane sibul ja haki peeneks. Koori ka väiksem hapukas õun ja lõika tükikesteks.
Vahusta koor tugevaks vahuks (ära siiski üle vahusta!). Sega vahukoore hulka heeringa-, õuna- ja sibulatükid, majonees ja kalamarjapasteet. Lisa pipar ja hakitud murulauk ning sega läbi. Lase enne söömist paar tundi külmas maitsestuda.
600ml