TAIMNE PÄEVARETSEPT
Õuna-pohla tšatni
Taimne Teisipäev, 03.10.2023
Vürtsine õuna-pohla tšatni on sügishooajal kohustuslik lisand nii juustude, küpsiste kui ka praadide juurde. Hooajal tasub kasutada kohalikku toorainet ja vürtse võib alati juurde lisada – kõik sõltub maitsest! Retseptis soovitame kasutada eestimaiseid õunu, kindlasti proovi erinevaid sorte omavahel kombineerida.
Vaja läheb:
400 g õunu
120 g pruuni suhkurt
120 g pohli
1 punane sibul
15 g värsket ingveri
1 spl oliiviõli
1 tl soola
2 spl palsamiäädikat
4 kardemonikupart
100 ml vett
Valmistamine:
1. Tükelda ingver ja sibul, kuumuta neid oliiviõliga potis paar minutit.
2. Samal ajal koori ja tükelda õunad väikesteks kuubikuteks. Kui sibul on juba muutunud klaasjaks, siis lisa muud koostisosad ja lase segul rahulikult keeda (umbes 30 min).
3. Kui segu meenutab moosilaadset konsistentsi, siis eemalda tulelt ja maitse, vajadusel lisa veel äädikat, soola või suhkrut.
4. Pane segu steriliseeritud purkidesse või kohe tarbides serveerimiskaussi.
5. Õuna-pohla tšatni sobib imehästi kreekerite või grissiinidega, samuti erinevate juustude lisandiks. Proovi tšatnit ka näiteks praekapsa lisandina.