MIDAGI ERILISELT HEAD
Õhukesed lihaviilud koreapäraselt
Tiina Lebane, 29.10.2023
Õhukesed lihaviilud marinaadis on Korea köögis levinud roog. Kõige hinnatum on veiseliha ning marinaadis peab kindlasti olema sojakastet ja seesamiõli. Marinaad on maitserohke, ent mitte terav, seejuures soolavaba. Liha saad õhukesteks viiludeks lõigata lihtsamalt, kui hoiad seda 30-60 minutit enne lõikamist sügavkülmas.
- 300 g veise välisfileed
- õli praadimiseks
- 2 sl sojakastet
- 2 sl valget veini
- 1 sl õli
- 0,5 sl seesamiõli
- 4 sibulavart
- 2 cm tükk ingverit
- 1 küüslauguküüs
- 1 tl suhkrut
- näpuotsaga Cayenne’i pipart
Mõõda sojakaste, vein ja õlid mikserianumasse, lisa tükeldatud sibulavarred, hakitud küüslauk ja ingver ning suhkur ja pipar. Purusta saumikseriga ühtlaseks seguks.
Lõika liha võimalikult õhukesteks viiludeks. Tõsta kaanega karpi vaheldumisi lihaviile ja marinaadi, nii et kõik lihaviilud on korralikult marinaadiga kaetud. Sule karp kaanega ja lase lihal külmkapis maitsestuda vähemalt 4 tundi, veel parem kui järgmise päevani.
Kuumuta pannil õli ja prae lihaviile kuumas õlis mõlemalt poolt paar minutit. Serveeri koos värske salatiga.