LIHTNE JA NII HEA! Põhjata suvikõrvitsa-sibulapirukas
Pille Enden, 27.10.2023
Maitsev ja mahlane pirukas valmib suurema vaevata. Põhja pole eraldi vaja valmistada, piisab kui kõik ained kokku segada. Piruka kõrvale sobib suurepäraselt värske salat.
- 1 sibul
- 600 g suvikõrvitsat
- 3 suurt muna
- 1 dl õli + vormi määrimiseks
- 3 dl riivitud kõva juustu ( nt parmesani)
- 1 sl hakitud peterselli
- 1 küüslauguküüs
- 0,25 tl soola
- musta pipart
- 2 dl rukkijahu
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 125 g kirsstomateid
Koori ja haki sibul. Suvikõrvits koori ja lõika sõltuvalt suurusest pooleks või neljaks ja siis viiludeks.
Klopi munad kausis lahti. Klopi hulka õli ja 2 dl riivjuustu ning sega juurde petersell, purustatud küüslauk ning maitseained.
Sega jahu ning küpsetuspulber esmalt omavahel ja siis tainasse.
Määri 22-23 cm ahjuvorm õliga ja kalla tainas vormi. Lao peale poolitatud tomatid ja puista ülejäänud riivjuust
Küpseta 175 kraadises ahjus 25-30 minutit. Küpsuse testimiseks torka piruka keskele tikk, kui see on välja tõmmates puhas, on pirukas valmis. Serveeri soojalt.