MIDAGI SOOJENDAVAT! Teriayki kastmes kana
Pille Enden, 26.11.2023
Aasipärases kastmes kanaroog valmib üsnagi kiiresti ja sobib seetõttu ka argiõhtu roaks. Roa valmimise ajal jõuab juurde keeta riisi. Rooga võib kanaliha asemel panna sealiha või hoopis tofut.
- 1 suur sibul
- 1 paprika
- 1 väiksem suvikõrvits
- 2 küüslauguküünt
- 2 sl õli
- 400 g broilerifileed
- 2 sl heledat sojakastet
- 2 sl riivitud ingverit
- 1 dl teriyaki kastet
- 2 sl magusat tšillikastet
- 2 sl riisiäädikat
- 2 sl maisitärklist
- 1 punane tšilli
- 0,5 dl soolapähkleid
- serveerimiseks riisi
Koori sibul, lõika esmalt neljaks ja siis viiludeks. Poolita paprika, eemalda seemned ja lõika ribadeks. Poolita suvikõrvits ja lõika viiludeks. Lõika küüslauguküüned õhukesteks laastudeks.
Aja 1 sl õli pannil kuumaks. Pane pannile sibul ja paprika ning prae 2 minutit. Lisa suvikõrvits ja küüslauk ning prae veel 2-3 minutit küpsenud. Tõsta köögiviljad pannilt ära.
Lõika broilerifilee 5-7 mm ribadeks. Kuumuta 1 sl õli pannil ja prae kana igast küljest kuldpruuniks. Kalla pannile sojakaste ja lisa ingver, hauta 2-3 minutit.
Pane pannile tagasi köögiviljasegu, lisa teriyaki ja tšillikaste ning hauta paar minutit. Maitsesta roog riisiäädika ja hakitud tšilliga.
Lahusta maisitärklis 2 sl külmas vees, kalla pannile ja kuumuta segades kuni kaste on selge. Puista peale soolapähklid. Serveeri keedetud riisiga.