MIDAGI SOOJENDAVAT! Teriayki kastmes kana

Pille Enden, 26.11.2023

Aasipärases kastmes kanaroog valmib üsnagi kiiresti ja sobib seetõttu ka argiõhtu roaks. Roa valmimise ajal jõuab juurde keeta riisi. Rooga võib kanaliha asemel panna sealiha või hoopis tofut.

Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 suur sibul
  2. 1 paprika
  3. 1 väiksem suvikõrvits
  4. 2 küüslauguküünt
  5. 2 sl õli
  6. 400 g broilerifileed
  7. 2 sl heledat sojakastet
  8. 2 sl riivitud ingverit
  9. 1 dl teriyaki kastet
  10. 2 sl magusat tšillikastet
  11. 2 sl riisiäädikat
  12. 2 sl maisitärklist
  13. 1 punane tšilli
  14. 0,5 dl soolapähkleid
  15. serveerimiseks riisi
Valmistamine
  1. Koori sibul, lõika esmalt neljaks ja siis viiludeks. Poolita paprika, eemalda seemned ja lõika ribadeks. Poolita suvikõrvits ja lõika viiludeks. Lõika küüslauguküüned õhukesteks laastudeks.

  2. Aja 1 sl õli pannil kuumaks. Pane pannile sibul ja paprika ning prae 2 minutit.  Lisa suvikõrvits ja küüslauk ning prae veel 2-3 minutit küpsenud. Tõsta köögiviljad pannilt ära. 

  3. Lõika broilerifilee 5-7 mm ribadeks. Kuumuta 1 sl õli pannil ja prae kana igast küljest kuldpruuniks. Kalla pannile sojakaste ja lisa ingver, hauta 2-3 minutit.

  4. Pane pannile tagasi köögiviljasegu, lisa teriyaki ja tšillikaste ning hauta paar minutit. Maitsesta roog riisiäädika ja hakitud tšilliga.

  5. Lahusta maisitärklis 2 sl külmas vees, kalla pannile ja kuumuta segades kuni kaste on selge. Puista peale soolapähklid. Serveeri keedetud riisiga.