MIDAGI VÄGA HEAD
Rikkalik heeringavaagen
Pille Enden, 30.11.2023
Kartulist ja heeringast roog võib olla vägagi pidulik, selleks on kõige muu kõrval vaja veidi kalamarja. Argiroas võib selle küll välja jätta. Visuaalselt jäävad roas kenamad väikesed kartulimugulad. Kartulid võib vaagnale panna nii kuumalt kui jahtunult, kuidas rohkem meeldib.
- 2 väikest punast sibulat
- 1 tl suhkrut
- 2 tl punase veini äädikat
- 500 g kartuleid
- 2 sl õli
- 220 g heeringafileed
- 8 keedetud vutimuna
- 2 sl kappareid
- 2 rohelist sibulat
Koori sibulad, lõika õhukesteks ratasteks ja pane kaussi. Puista peale suhkur, nirista äädikas ja kalla nii palju kuuma vett, et sibulad on kaetud. Jäta maitsestuma.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Pese koorega kartulid hoolikalt puhtaks ja lõika 5 mm paksusteks viiludeks. Lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale veidi õli ja puista soola. Küpseta 10-15 minutit kuni viilud on pehmed. Võta ahjust. Kui soovid pane kartulid salatisse kuumana või lase jahtuda.
Lõika heeringafileed umbes 5-7 mm laiusteks ribadeks. Koori ja poolita munad.
- 2 dl hapukoort
- 2 rohelise sibula vart
- 1 tl sinepit
- soola
- musta pipart
Sega kastmeks hapukoor ja üsna peeneks hakitud roheline sibul, maitsesta sinepi, soola ja pipraga.
Pane vaagnale 2/3 kartuliviiludest, siis heeringas ja selle peale ülejäänud kartuliviilud. Puista peale kappareid, lao poolitatud vutimunad ja pane kalamari ning hakitud roheline sibul. Pane peale kastmetörtsud või serveeri kõrvale.