RIKKALIK JA NII MAITSEV
Kõrvitsa-veiselihahautis
Pille Enden, 25.10.2023
Pikalt haudunud pajaroas on maitsed mõnusalt ühtlustunud ja rikkalikud. Pajaroa valmimiseks läheb küll päris kaua aega, aga enamalt jaolt podiseb see pliidil omasoodu ja tegelemist ei vaja. Veisepada maitseb ühtviisi hästi nii kartulite, riisi, pasta või lihtsalt saiaga.
- 400 g veiseliha (praad, aba-või kaelaliha)
- 2 sibulat
- 400 g porgandit
- 2 sellerivart
- 2 sl õli
- 1,5 sl nisujahu
- väike punt tüümiani
- 2 loorberilehte
- 2 sl tomatipüreed
- 0,75 l köögiviljapuljongit
- 2,5 dl õlut
- 500 g kõrvitsat
- soola
- musta pipart
Lõika veiseliha 1,5-2cm kuubikuteks. Koori ja haki sibulad. Koori porgandid ja lõika 2-3 cm juppideks, sellerivarred 1 cm viiludeks.
Kuumuta 1 sl õli pannil ja prae veiseliha jao kaupa pruuniks. Lisa jahu ja kuumuta läbi. Tõsta pannilt ära.
Kuumuta 1 sl õli haudepoti põhjas ja prae sibulad pehmeks, 5-6 minutit. Lisa porgandid, seller, tüümianilehed ja loorberilehed, kuumuta mõni minut kuni pehmenevad.
Tõsta liha potti, sega hulka tomatipüree, kalla juurde puljong ja õlu ning maitsesta soola ning pipraga. Kuumuta keemiseni, alanda kuumus mõõdukaks ja hauta 1 tund.
Lõika kõrvits 1,5-2 cm kuubikuteks. Tõsta potti ja hauta veel 30 minutit kuni kõik ained on hästi pehmed. Serveeri meelepärase lisandiga.