MÕNUS SUUTÄIS
Kartulirösti suitsulõhe ja hapukoorega
Pille Enden, 25.11.2023
Rösti võimaldab kartulit vahelduseks veidi teistsugusel kujul pakkuda. Krõbe rösti koos hapukoore ja suitsulõhega maitseb hea. Röstis on maitseks kappareid, aga need võib ka välja jätta. Hapukoore võiks veidi paksemaks nõrutada, siis jääb see rösti peal kreemisem.
- 500 g kartuleid
- 1 dl hapukoort
- 1 sl oliiviõli
- 3 sl hakitud kappareid
- 1 sl Dijoni sinepit
- punt tilli hakitud + kaunistuseks
- 0,5 sidrunit
- 100 g suitsulõhet
- soola
- musta pipart
Koori kartulid ja keeda soolakas vees 10 minutit, kurna ja lase nii palju jahtuda, et saad kätte võtta.
Pane hapukoor majapidamispaberiga kaetud taldrikule ja aseta teine paber peale. Nii imab paber liigse niiskuse ja hapukoor muutub kreemiseks.
Kuumuta ahi 220 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Riivi kartulid jämeda riiviga. Sega hulka hakitud kapparid ja sinep. Maitsesta soola ja pipraga.
Määri plaadile pool õlist. Tõsta segu plaadile ja patsuta u 5 mm paksuseks ja 20-22 cm läbimõõduga kettaks. Pintselda pealt ülejäänud õliga. Küpseta 25-30 minutit kuni rösti on kuldpruun ja krõbe.
Sega hapukoor tilli ja riivitud sidrunikoorega, maitsesta natukese soola ja pipraga. Lõika rösti sektoriteks, tõsta peale hapukoort, pane õhukesteks viiludeks lõigatud suitsulõhe ja tilli. Serveeri sidrunisektoritega.