ARGIPÄEVAKS PARIM! Peedi-hapukapsasupp

Pille Enden, 23.10.2023

Taimne peedisupp ei jää maitselt sugugi alla klassikalisele boršile. See on parajalt tummine, külmale ajale just sobiv supp. Hapukapsa asemel võib supisse panna ka värsket kapsast.

Valmistamise aeg
45 minutit
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 sibul
  2. 2 porgandit
  3. 800 g peeti
  4. 2 sl õli
  5. 3 küüslauguküünt
  6. 2 l vett
  7. 2 loorberilehte
  8. 250 g hapukapsast
  9. 4 kartulit
  10. 2 sl mädarõigast
  11. soola
  12. musta pipart
  13. suhkrut
  14. väike punt peterselli
Valmistamine
  1. Koori ja haki sibul, riivi kooritud porgandid jämeda riiviga. Koori peedid ja riivi jämeda riiviga või lõika kangideks.

  2. Hauta sibulat, porgandit ja peeti poti põhjas õlis 3–4 minutit.  Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta läbi. Kalla peale kuum vesi, lisa loorber ja keeda 15 minutit.

  3. Lõika kapsas väiksemateks juppideks ja kartulid kangideks ning lisa supisse. Sega hulka mädarõigas. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Keeda 10 minutit kuni köögiviljad on pehmed. Timmi maitse soola ja suhkruga parajaks. Serveeri hakitud petersellilehtedega