ARGIPÄEVAKS PARIM! Peedi-hapukapsasupp
Pille Enden, 23.10.2023
Taimne peedisupp ei jää maitselt sugugi alla klassikalisele boršile. See on parajalt tummine, külmale ajale just sobiv supp. Hapukapsa asemel võib supisse panna ka värsket kapsast.
- 1 sibul
- 2 porgandit
- 800 g peeti
- 2 sl õli
- 3 küüslauguküünt
- 2 l vett
- 2 loorberilehte
- 250 g hapukapsast
- 4 kartulit
- 2 sl mädarõigast
- soola
- musta pipart
- suhkrut
- väike punt peterselli
Koori ja haki sibul, riivi kooritud porgandid jämeda riiviga. Koori peedid ja riivi jämeda riiviga või lõika kangideks.
Hauta sibulat, porgandit ja peeti poti põhjas õlis 3–4 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta läbi. Kalla peale kuum vesi, lisa loorber ja keeda 15 minutit.
Lõika kapsas väiksemateks juppideks ja kartulid kangideks ning lisa supisse. Sega hulka mädarõigas. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Keeda 10 minutit kuni köögiviljad on pehmed. Timmi maitse soola ja suhkruga parajaks. Serveeri hakitud petersellilehtedega