TAIMNE PÄEVARETSEPT
Täidetud baklažaan
Taimne Teisipäev, 24.10.2023
Valmista see kerge ja maitserikas roog, kus saavad kokku kreemine baklažaan ja tahiinikaste ning hapukas tomat ning sidrun.
- 1 baklažaan
- 2 spl oliiviõli
- 1 keskmine šalottsibul, hakitud
- 1 tass hakitud šampinjone
- 0,75 purki konserveeritud tükeldatud ploomtomateid
- 2 hakitud küüslauguküünt
- 0,5 tassi keedetud kinoad
- 0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
- 1 spl värske koriander, hakitud + lisa kaunistamiseks
- soola
- musta pipart
- 1 spl tahinit
- 1 tl sidrunimahla
- 0,5 tl küüslaugupulbrit
- vett kastme vedeldamiseks
Eelsoojenda ahi 220 kraadini. Lõika baklažaan pikuti pooleks, kata see lusikatäie oliiviõliga ning aseta küpsetuspaberile. Puista peale soola ja küpseta ahjus umbes 20 minutit.
Samal ajal kui baklažaan küpseb, kuumuta pannil 1 spl oliiviõli. Siis lisa sibul ja seened. Prae kuni seened on pehmed, umbes 5 minutit. Lisa tomat, keedetud kinoa ja maitseained ning kuumuta kuni vedelik on aurustunud.
Kui baklažaan on 20 minutit küpsenud, võta see ahjust, kaeva lusikaga keskelt veidi viljaliha välja, haki see ning lisa kinoa-tomatitäidesele. Vähenda ahju kuumust kuni 180 kraadi, ning täida baklažaan tomati-kinoa täidisega. Küpseta veel 10 minutit.
Kui valmis, sega kokku tahini, sidrun, küüslauk, vesi ning veidi soola ja pipart. Nirista kaste baklažaanide peale ning puista veidi hakitud koriandrit.