IMELISEKS KALAPÄEVAKS
Räimed kirjul tsitruse-köögiviljapadjal
Tiina Lebane, 16.11.2023
Aroomi- ja maitserikkal köögiviljapadjal küpsevad räimed pehmeks ja mahlakaks. Selle lihtsa roa kõrvale pane lauale kindlasti ka oma lemmikhapusaia või kukleid, mida on hea vormi põhjas oleva maitsva leeme sisse kasta. Tüümiani asemel sobib hästi ka mõni muu tugevama maitsega ürt, näiteks rosmariin.
- 4 tomatit
- 2 sibulat
- 2 suurt küüslauguküünt
- 1 sidrun
- 1 tšilli
- soola
- musta pipart
- 1 dl valget veini
- 400 g räimefileesid
- 4 tüümianioksa
- 3 sl oliiviõli
Määri ahjuvorm õliga. Lõika tomatid umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks ja tõsta vormi põhja. Puhasta sibulad ja küüslaugud, lõika sibulad õhukesteks ratasteks ja küüslaugud õhukesteks viiludeks, tõsta tomatite peale. Lõika pestud sidrun õhukesteks viiludeks ja tõsta vormi. Lõika pestud tšilli õhukesteks rõngasteks ja puista vormi. Puista peale 0,5 tl soola ja 0,25 tl pipart ning vala üle valge veiniga. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit.
Vahepeal tõsta räimefileed, nahaga pool all, lõikelauale ning puista peale veidi soola ja pipart, murra kalad kokku. Kui köögiviljad on umbes 20 minutit küpsenud, tõsta vormi ka räimed ja tüümianioksad, nirista peale oliiviõli ja küpseta veel umbes 10 minutit. Keera kuumus maha ja hoia rooga ahjus veel mõned minutit.