IMELISEKS KALAPÄEVAKS

Räimed kirjul tsitruse-köögiviljapadjal

Tiina Lebane, 16.11.2023

Aroomi- ja maitserikkal köögiviljapadjal küpsevad räimed pehmeks ja mahlakaks. Selle lihtsa roa kõrvale pane lauale kindlasti ka oma lemmikhapusaia või kukleid, mida on hea  vormi põhjas oleva maitsva leeme sisse kasta. Tüümiani asemel sobib hästi ka mõni muu tugevama maitsega ürt, näiteks rosmariin.

Valmistamise aeg
25 minutit + 30 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 4 tomatit
  2. 2 sibulat
  3. 2 suurt küüslauguküünt
  4. 1 sidrun
  5. 1 tšilli
  6. soola
  7. musta pipart
  8. 1 dl valget veini
  9. 400 g räimefileesid
  10. 4 tüümianioksa
  11. 3 sl oliiviõli
Valmistamine
  1. Määri ahjuvorm õliga. Lõika tomatid umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks ja tõsta vormi põhja. Puhasta sibulad ja küüslaugud, lõika sibulad õhukesteks ratasteks ja küüslaugud õhukesteks viiludeks, tõsta tomatite peale. Lõika pestud sidrun õhukesteks viiludeks ja tõsta vormi. Lõika pestud tšilli õhukesteks rõngasteks ja puista vormi. Puista peale 0,5 tl soola ja 0,25 tl pipart ning vala üle valge veiniga. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit. 

  2. Vahepeal tõsta räimefileed, nahaga pool all, lõikelauale ning puista peale veidi soola ja pipart, murra kalad kokku. Kui köögiviljad on umbes 20 minutit küpsenud, tõsta vormi ka räimed ja tüümianioksad, nirista peale oliiviõli ja küpseta veel umbes 10 minutit. Keera kuumus maha ja hoia rooga ahjus veel mõned minutit.