ARGIÕHTU RÕÕM
Hakkliharullid tomatikastmes
Tiina Lebane, 22.11.2023
Hakkliha, tomat ja juust on kindel kooslus, mis maitseb kogu perele. Kui võimalik, kasuta ürtidega maitsestatud purustatud tomateid, nii saad maitserikkama kastme. Väherasvane veisehakkliha sobib paremini, sest peekonist tuleb piisavalt rasva. Hakklihataina võid eelmisel päeval valmis teha ja rullideks vormida, siis läheb söögitegemine veelgi kiiremini.
- 2 küüslauguküünt
- 1 sibul
- 2 sl õli
- 2 purki (a 400 g) purustatud tomateid
- 1 tl soola
- 0,5 tl pipart
- 1 tl suhkrut
- 1 pott värsket basiilikut
Kastme tegemiseks puhasta ja haki sibul ja küüslauk. Kuumuta poti põhjas õlis klaasjaks. Lisa potti tomatid, lase keema tõusta ja keeda umbes 5 minutit. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Tõsta pott tulelt. Haki 2/3 basiilikulehtedest ja sega kastmesse. Vala kaste ahjuvormi.
- 400 g veisehakkliha
- 2 küüslauguküünt
- 1 muna
- soola
- musta piaprt
- 2 tl kuivatatud punet või tüümiani
- 1 tl paprikapulbrit
- 8 viilu suitsupeekonit
- 150 g riivitud juustu
Liharullide tegemiseks pane hakkliha kaussi. Lisa muna ja peeneks hakitud küüslauk, 1 tl soola, 0,5 tl pipart, tüümian või pune ja paprikapulber ning sõtku tainas põhjalikult läbi. Vormi tainast 8 rulli, keera iga rull õhukese suitsupeekoniviilu sisse ja tõsta vormi kastme sisse. Puista peale riivitud juust ja küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit.
Puista peale ülejäänud basiilikulehed ja serveeri kohe.