HELLITUSROOG KALLITELE
Soe salat grillkana, röstsaia ja ahjuporganditega
Tiina Lebane, 05.11.2023
Soe salat on külmal ajal nagu hellitusroog, mida endale ja kaaslasele nädalalõpu hämaral õhtupoolikul kokku segada. Ahjus küpsenud porgandid on lausa karamellised. Samal ajal saad ahjus röstida ka saiatükid ja soojendada grillkana, nii läheb ahjusoe täie ette. Pikantsust saad lisada marineeritud patissoni või kõrvitsa, aga ka röstitud paprikaga.
- 200 g porgandit
- 2 Lapi leiva kuklit (kokku u 130 g)
- oliiviõli
- 1 sl sidrunimahla
- 0,25 tl soola
- 0,25 tl Cayenne’i pipart
- 2 grillitud kanakoiba
- 1 väike punane sibul
- 4 marineeritud patissoni
- 2 sl kappareid
- 3 sl õli
- 0,5 tk sidrunit
- 1 tl mett
- 0,25 tl soola
- 2 sl hakitud tilli
Esimesena tee valmis kaste: mõõda kõik kastmeained purki ja loksuta segamini. Jäta ootele.
Kui kasutad suupisteporgandeid, siis neid ei ole koorida vaja. Lõika porgandid pooleks, tõsta kaussi. Nirista peale 1 sl oliiviõli ja sidrunimahla, lisa sool ja Cayenne’i pipar. Sega hoolikalt läbi ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 220 kraadi juures 10 minutit. Rebi kuklid tükkideks ja nirista peale 1 sl oliiviõli. Kui porgandid on 10 minutit küpsenud, vala ahjuplaadile ka saiatükid ja küpseta veel 5 minutit.
Lõika kanakoibadelt liha lahti. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks. Lõika patissonid (või paprikad) tükkideks. Nõruta kapparid ja suru kahvliga kergelt katki.
Jaga kahele taldrikule patissonitükid, sibularattad, saiatükid ja porgandid, nirista peale natuke kastet. Lase seista umbes 5 minutit. Lisa kanatükid ja kapparid ning nirista peale ülejäänud kaste. Söö kohe.