TAIMNE PÄEVARETSEPT
Kreemised küüslaugused makaronid röstitud tomatitega
Taimne Teisipäev, 07.11.2023
Lihtne ja maitserohke makaroniroog, mille teeb eriti maitsvaks ja kosutavaks küüslaugu ja röstitud tomati aromaatne kombo.
- 3 tassi kirsstomateid
- 300 g pastat
- 1 spl oliiviõli
- 2 sibulat
- 6 küüslauguküünt
- 3,5 spl jahu
- 2,5 tassi taimset piima
- maitse järgi Bon maitsepärmi
Eelsoojenda ahi 200 kraadini ning aseta umbes 20 minutiks ahju kirsstomatid, mille oled eelnevalt natukese oliiviõli ja soolaga läbi seganud.
Keeda valmis makaronid.
Samal ajal valmista kaste. Selleks kuumuta pannil väheses õlis sibul ja küüslauk ning lase segul, seda aeg-ajalt segades, 3-4 minutit valmida. Lisa soola ja pipart vastavalt maitsele.
Lisa pannile 3-4 spl jahu ja sega korralikult. Lisa segu pidevalt segades taimepiim.
Lisa vajadusel veel soola ja pipart ning lase segul keskmisel kuumusel 4-5 minutit pakseneda. Kui soovid pastale natuke juustusemat maitset, lisa ka paar spl maitsepärmi.
Kui soovid, et kaste oleks eriti kreemine ja tükkideta, blenderda see läbi või purusta saumikseriga. Lisa vajadusel veel maitseaineid (nt paprikapulbrit, tüümiani vms).
Sega kokku pasta, kaste ja röstitud tomatid, puista peale maitsepärmi ja naudi!