NUTIKAS IDEE
Kõrvitsa-puuviljasalat juustuga
Pille Enden, 14.11.2023
Sügisest staarvilja kõrvitsat on nüüd ohtralt ja igat sorti, sestap saab seda kõikvõimalikes roogades mitmeti kasutada. Ka värskele ja puuviljasele salatile lisab see erksad värvilaigud ja röstituna parajalt täidlust. Erinevad kõrvitsasordid vajavad pehmeks küpsemiseks erinevat aega, mis võib erineda retseptis olevast.
- 500 g kõrvitsat
- 1 sl õli
- soola
- musta pipart
- 2 dl Kreeka pähkleid
- 1 dl kõrvitsaseemneid
- 1 suur õun
- 1 suur pirn
- 100 g spinatilehti või/ja rukolalehti
- 150 g feta juustu
- 0,75 dl granaatõunaseemneid
- 0,75 dl oliiviõli
- 2 sl Dijoni sinepit
- 3 sl mett või agaavisiirupit
- 1 suure laimi (või sidruni ) mahl
Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika kõrvitsa viljaliha 1 cm kuubikuteks. Sega õliga ja maitsesta soola ning pipraga. Pane kuubikud ühekordse kihina ahjuplaadile. Rösti kuni on pehmed, 6-7 minutit.
Rösti pähklid ja seemned kuival pannil.
Sega kastme ained.
Koori õun ja pirn, lõika õhukesteks viiludeks.
Laota spinati- ja rukolalehed vaagnale. Sega kõrvitsa, õuna ja pirni hulka pool kastmest. Tõsta spinatile. Puista peale pähklid, seemned, tükeldatud juust ja granaatõunaseemned. Nirista peale ülejäänud kaste. Serveeri kohe.