RAHAKOTISÕBRALIK ROOG
Köögivilja-oasupp suitsulihaga
Pille Enden, 13.11.2023
Toskaanast pärit ribollita supist inspireeritud roog on rikkalik ja tummine ning rahakotisõbralik ka. Orignaalvariandist eristab seda vaid saia puudumine. Aga mõnusalt tummise koostise saab, kui osa supist püreestada. Suitsuribid annavad nii mõnusat mekki, kui toekust, aga supi võib valmistada ka taimsena.
- 1 suur sibul
- 2 küüslauguküünt
- 2 porgandit
- 1 väiksem porru
- 2 sellerivart
- 0,5 sl õli
- 1 tl kuivatatud tüümiani
- 3 ploomtomatit
- 6 dl köögiviljapuljongit
- 2 tüümianioksa
- 400 g valgeid konservube
- 600 g suitsuribi
- 20 g riivitud kõva juustu (nt parmesani) + serveerimiseks
- 100 g lehtkapsast või Hiina kapsast
Koori ja haki sibul, küüslauk ning porgandid. Haki porru valge osa ja seller.
Kuumuta õli kastruli põhjas. Hauta keskmisel kuumusel sibul ja porru pehmeks, 5-6 minutit. Lisa küüslauk, kuivatatud tüümian, porgand ja seller ning kuumuta segades veel 2-3 minutit.
Lõika tomatid sektoriteks, eemalda seemned ja haki. Lisa tomatid, puljong ja tüümianioksad supisse. Pane potti ka suitsuribid. Kuumuta keemiseni, kata kaanega, alanda kuumust ja keeda 15-20 minutit.
Võta kaas pealt ja sega hulka nõrutatud oad ning riivitud juust. Keeda 2-3 minutit ja tõsta ribid supist välja.
Tõsta 1/3 supist blenderisse ja töötle püreeks. Vala potti tagasi.
Lõika ribikontidelt liha ja pane supisse. Sega hulka ribadeks lõigatud lehtkapsas või Hiina kapsas. Pane kaas peale tagasi ja lase veel 5-10 minutit podiseda, kuni kapsas on pehme.
Maitsesta soola ja pipraga. Puista peale riivitud juustu.