HEA HOMMIKU EINE

Lõhe-brokoli quiche

Pille Enden, 18.11.2023

Rikkaliku täidise ja mureda põhjaga mahlakas lahtine pirukas maitseb ahjusoojana imehea.  Hõrk küpsetis passib ka peolauale. Paku kõrvale rohelist salatit ja suurepärane eine on garanteeritud!

Valmistamise aeg
35 minutit + 30 minutit ahjus + 30 minutit külmkapis
Kogus
8 portsjonit
Põhi
  1. 2 muna
  2. 2 sl jääkülma vett
  3. 6 dl nisujahu +rullimiseks
  4. 1 tl soola
  5. 150 g võid + vormi määrimiseks
Valmistamine
  1. Põhja valmistamiseks klopi lahti munad ja sega külma veega. Sega jahu ja sool omavahel. Lisa kuubikuteks lõigatud või ja haki või näpi sõrmedega puruks. Lisa muna-veesegu ja sega ühtlaseks. Kui tainas on liiga kuiv, lisa veidi külma vett.

  2. Rulli tainas jahusel laual lahti ja tõsta võiga määritud 20x30 cm ahjuvormi. Suru põhja ja äärtele. Pane 30 minutiks külmkappi.

  3. Kuumuta ahi 200 kraadini. Torka põhi kahvliga läbi. Kata küpsetuspaberiga ja pane peale raskus. Küpseta 10 minutit. Eemalda raskus ja küpseta veel 5 minutit.

Täidis
  1. 1 suur sibul
  2. 50 g võid
  3. 250 g brokolit
  4. 400 g nahata lõhefileed
  5. 2 tl sidrunimahla
  6. 3 muna
  7. 3 dl köögi- või vahukoort
  8. 1 dl hakitud tilli
  9. 1 sidruni riivitud koor
  10. 100 g riivitud cheddar juustu
  11. soola
Valmistamine
  1. Koori sibul, lõika neljaks sektoriks ja need viiludeks. Hauta sibul pannil võis pehmeks, tõsta pliidilt ja lase jahtuda.

  2. Keeda brokoliõisikuid soolakas vees 4-5 minutit. Kurna ja lase kuivaks nõrguda. Murra või haki väiksemaks.

  3. Lõika lõhefilee 1-1,5 cm kuubikuteks, maitsesta soola ja sidrunimahlaga.

  4. Pane põhjale esmalt sibul, siis brokoli ja lõhe. Klopi munad lahti, lisa koor, hakitud till ja sidrunikoor, maitsesta soolaga. Kalla vormi ja puista peale riivjuust. Tõsta ahju ja küpseta 30-35 minutit kuni täidis on tahe.