HEA HOMMIKU EINE
Lõhe-brokoli quiche
Pille Enden, 18.11.2023
Rikkaliku täidise ja mureda põhjaga mahlakas lahtine pirukas maitseb ahjusoojana imehea. Hõrk küpsetis passib ka peolauale. Paku kõrvale rohelist salatit ja suurepärane eine on garanteeritud!
- 2 muna
- 2 sl jääkülma vett
- 6 dl nisujahu +rullimiseks
- 1 tl soola
- 150 g võid + vormi määrimiseks
Põhja valmistamiseks klopi lahti munad ja sega külma veega. Sega jahu ja sool omavahel. Lisa kuubikuteks lõigatud või ja haki või näpi sõrmedega puruks. Lisa muna-veesegu ja sega ühtlaseks. Kui tainas on liiga kuiv, lisa veidi külma vett.
Rulli tainas jahusel laual lahti ja tõsta võiga määritud 20x30 cm ahjuvormi. Suru põhja ja äärtele. Pane 30 minutiks külmkappi.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Torka põhi kahvliga läbi. Kata küpsetuspaberiga ja pane peale raskus. Küpseta 10 minutit. Eemalda raskus ja küpseta veel 5 minutit.
- 1 suur sibul
- 50 g võid
- 250 g brokolit
- 400 g nahata lõhefileed
- 2 tl sidrunimahla
- 3 muna
- 3 dl köögi- või vahukoort
- 1 dl hakitud tilli
- 1 sidruni riivitud koor
- 100 g riivitud cheddar juustu
- soola
Koori sibul, lõika neljaks sektoriks ja need viiludeks. Hauta sibul pannil võis pehmeks, tõsta pliidilt ja lase jahtuda.
Keeda brokoliõisikuid soolakas vees 4-5 minutit. Kurna ja lase kuivaks nõrguda. Murra või haki väiksemaks.
Lõika lõhefilee 1-1,5 cm kuubikuteks, maitsesta soola ja sidrunimahlaga.
Pane põhjale esmalt sibul, siis brokoli ja lõhe. Klopi munad lahti, lisa koor, hakitud till ja sidrunikoor, maitsesta soolaga. Kalla vormi ja puista peale riivjuust. Tõsta ahju ja küpseta 30-35 minutit kuni täidis on tahe.