TAIMNE PÄEVARETSEPT
Täidetud ahjukartulid
Taimne Teisipäev, 14.11.2023
Vöneri ja köögiviljadega täidetud küpsetatud kartul sobib nii argipäevaks kui ka peolauale!
Kogus neljale.
- 900 g kartuleid
- 1 pakk Vönerit
- 2 spl taimeõli
- 1 tl jämedat meresoola
- 115 g taimset rasvainet
- 1 hakitud sibul
- 1 hakitud paprika
- maitse järgi soola, pipart
Pese kartulid. Torka kartulitesse kahvliga augud ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri kartulid õliga ja puista peale meresoola. Küpseta 185 kraadises ahjus 1 tund või kuni kartul on pehme.
Sulata margariin pannil, lisa hakitud sibul ning prae klaasjaks, seejärel lisa paprika ja Vöner. Prae madalal kuumusel 8-10 minutit.
Poolita kartulid pikisuunas. Tõsta kartulite sisu eraldi kaussi tekitades igast kartuli poolest väike korvike.
Sega Vöneri, paprika ja sibula segu kausis kartulimassiga läbi ja maitsesta soola ning pipraga. Tõsta tekkinud segu kartulikorvikestesse
Soojenda ahi 200 kraadini. Küpsetata täidetud kartuleid ahjus 10 minutit.