NÄDALA KOOK

Apelsini-juustukook

Pille Enden, 10.12.2023

Mõnusa piparkoogi- ja apelsinimekiga juustukook sobib pühadeaega imehästi. Kook maitseb paremini kui on saanud üleöö külmkapis seista.

Valmistamise aeg
30 minutit +30 minutit külmkapis +1 tund ahjus
Kogus
12 portsjonit
Põhi
  1. 200 g piparkooke
  2. 80 g võid +vormi määrimiseks
Täidis
  1. 600 g toorjuustu
  2. 2 dl hapukoort
  3. 2 apelsini riivitud koor
  4. 2,5 dl suhkrut
  5. 2 sl maisitärklist
  6. 1 sl vanillisuhkrut
  7. 4 muna
Kate
  1. 2 dl hapukoort
  2. 0,5 dl tuhksuhkrut
  3. 1 sl vanillisuhkrut
  4. kaunistuseks piparkooke
Valmistamine
  1. Purusta piparkoogid. Sulata või ja sega piparkoogipuruga. Kata 24 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja määri servad võiga. Suru piparkoogipuru põhja ja äärtele. Pane 30 minutiks külmkappi.

  2. Kuumuta ahi 175 kraadini. Klopi toorjuust, hapukoor,riivitud apelsinikoor,suhkur, maisitärklis, vanillisuhkur ja munad ühtlaseks. Vala vormi. Tõsta ahju ja küpseta 1 tund.

  3. Võta ahjust, lase jahtuda ja pane järgmise päevani külmkappi.

  4. Vahusta hapukoor, tuhksuhkur ja vanillisuhkur. Alguses läheb segu vedelaks, kuid mõne aja pärast pakseneb. Määri koogile ja kaunista piparkookidega.