MAITSETE ADVENDIKALENDER 22
Kahe šokolaadiga kausimagustoit
Tiina Lebane, 22.12.2023
Tumeda ja valge šokolaadi, vahukoore ja munavahuga kreemid on selles magustoidus oma puhta maitsega lihtsalt imehead. Kasuta võimalusel kindlasti õhulisi Savoiardi ehk Ladyfingersi küpsiseid, sest need ei muutu immutades pudruseks. Valmista magustoit ühte suuremasse või 4 väiksemasse kaussi. Kui tahad tummise magustoidu juurde midagi värsket, siis püreesta külmutatud marjad apelsini- või jõhvikamahlaga kastmeks.
- 75 g tumedat šokolaadi
- 75 g valget šokolaadi
- 2 dl vahukoort
- 2 muna
- 3 sl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 12 Savoiardi küpsist
- 1 dl kanget musta kohvi
Sulata šokolaadid eraldi anumates madalal kuumusel. Vahusta koor mikseriga pehmeks vahuks ja jaga kahte kaussi. Lisa ühte kaussi tume ja teise valge šokolaad, sega mõlemad ühtlaseks. Pese mikseriotsikud.
Eralda munakollased ja -valged. Vahusta kõigepealt munavalged kõvaks vahuks (siis ei pea vahepeal otsikuid pesema), seejärel vahusta munakollased vanillisuhkruga paksuks heledaks vahuks. Jaga munakollasevaht šokolaadisegude hulka. Viimaseks sega mõlema segu hulka ettevaatlikult munavalgevaht.
Lao magustoit ühte suurde või 4 väiksemasse kaussi. Kui vaja, murra küpsised pooleks. Kasta küpsised vaid korraks kohvi sisse ja jaga vaheldumisi šokolaadivahtudega kaussi. Kata kauss ja lase mõni tund (või järgmise päevani) külmkapis tõmmata.
Kaunista näiteks šokolaadipuru, nonparellide ja mündilehtedega.