MAITSETE ADVENDIKALENDER 8
Ürdine kanamaksapasteet
Tiina Lebane, 08.12.2023
Omatehtud pasteeti on hea määrida hommikuleivale, aga ka peolaual väikestele röstsaiadele. Ja kindlasti on hea seda ka kingituseks kaasa võtta, kui jõulude ajal sõpradele-sugulastele külla lähed. Pasteedi koostises on lisaks maksale ka terve karbitäis rohelist salatit, milledest on parim valik vesikress, lambasalat ja rukola. Vesikress lisab piprast nüanssi, lambasalat ehk põldkännak pähklist ja rukola sinepist mekki.
- 2 sibulat
- 100 g võid
- 500 g kanamaksa (külmutatud)
- 2 küüslauguküünt
- 100 g lambasalatit või rukolat
- 2 sl brändit
- 1,5 tl soola
- 0,5 tl pipart
Koori ja haki sibulad ja prae pannil kuumas võis klaasjaks. Lisa pannile maks ja hakitud küüslauk, kuumuta keskmisel kuumusel umbes 7-8 minutit, kuni maks on läbi kuumenenud. Sega sageli, siis küpseb maks ühtlasemalt.
Tõsta pann pliidilt. Kuni maks jahtub, rebi salatilehed veidi väiksemaks. Lisa roheline veidi jahtunud maksale, lisa ka brändi, sool ja pipar ning sega läbi. Töötle segu saumikseriga ühtlaseks siledaks massiks. Jaga pasteet purkidesse või sobivatesse anumatesse, säilita külmkapis ja söö ära nädala jooksul.
Kogus 700g