MAITSETE ADVENDIKALENDER 18
Kreemine kana-viinamarjasalat
Tiina Lebane, 18.12.2023
Pehme broilerifilee, magusad viinamarjad ja krõmps varsseller koos õrnalt karrise ja kreemja kastmega on kõik kokku suurepärane salat, mis sobib nii hästi pika pühadelõuna eelroaks või vastupidi – kergeks ampsuks pikkadel aastalõpu õhtutel.
- 500 g broilerifileed
- 3 sellerivart
- 250 g tumedaid viinamarju
- 50 g mandlilaaste
- 1,5 dl majoneesi
- 1 dl hapukoort
- 1 sl vedelat mett
- 1 tl karripulbrit
- soola
- pipart
Lõika broilerifileed suuremateks tükkideks, puista peale 1 tl soola ja veidi musta pipart, lisa 2 sl oliiviõli ja sega läbi. Tõsta fileetükid ahjuvormi ja küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit. Tõsta jahtuma.
Lõika seller umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks. Poolita viinamarjad ja eemalda seemned. Rösti mandlilaastud kuival kuumal pannil. Lõika jahtunud kanatükid veidi väiksemaks, aga mitte liiga väikesteks tükkideks.
Kastmeks sega kokku majonees ja hapukoor, lisa mesi, karripulber ning maitse järgi soola ja pipart. Vala kaste salatiainetele ja sega kergelt läbi. Serveerides puista peale röstitud mandlilaaste.