AASTA VIIMASE NÄDALA MAIUS
Mandariini, granaatõuna ja prosecco tarretis
Pille Enden, 22.12.2023
Tarretis on üks lahe magustoit pühadeks või pühadejärgseks ajaks. Seda valmistada on üsnagi lihtne, vaja on vaid tarretumiseks piisavalt aega anda. Tarretise võib teha vormidesse või portsjonitena pokaalidesse. Retseptis toodud kogused on parajad 1-liitrise vormi jaoks. Soovi korral võib juurde pakkuda jäätist, vahukoort või toorjuustukreemi. Prosecco asemel saab kasutada muud vahuveini, kas alkoholiga või alkoholivaba, see on valikute küsimus.
- õli vormi määrimiseks
- 6 želatiinilehte
- 1,75 dl granaatõunamahla
- 4 sl suhkrut
- 3,5 dl proseccot või vahuveini
- 0,5 granaatõuna seemned
- 6 želatiinilehte
- 6 dl mandariinimahla
- 5 sl suhkrut
- mandariine kaunistuseks
Määri 1-liitrine vorm õliga. Pane 6 želatiinilehte 5 minutiks külma vette likku. Kuumuta granaatõunamahla ja suhkrut kastrulis madalal kuumusel kuni suhkur lahustub.
Pigista želatiinilehed hästi kuivaks ja lahusta kuumas vedelikus. Lase jahtuda toatemperatuurini, sega hulka prosecco ja kalla vormi. Puista sisse granaatõunaseemned. Pane 3–4 tunniks või kuni vedelik on tarretunud, külmkappi.
Pane mandariinitarretise tarvis 6 želatiinilehte külma vette 5 minutiks likku. Kuumuta 2 dl mandariinimahla ja suhkrut kuni suhkur on sulanud. Pigista želatiinilehed hästi kuivaks ja lahusta kuumas vedelikus. Lase jahtuda toatemperatuurini, siis sega ülejäänud mahlaga. Kalla ettevaatlikult granaatõunakihile. Pane veel 2–3 tunniks külmkappi.
Kui tarretis vormist välja ei tule, kasta vorm korraks sooja vette. Kummuta želee alusele ja kaunista mandariinidega.