MAITSETE ADVENDIKALENDER 9
Marineeritud kanalõigud
Pille Enden, 09.12.2023
Maitsev nostalgiline roog oli aastate eest peolaudadel tavaline ja väärib igati meelde tuletamist. Toona pandi marinaadi tihti ka sealiha. Kana on aga kerge ja jääb marineeritult mahlane. Porgandid-sibulad annavad marinaadile maitset, aga neid on hea liha kõrvale ampsata, nii et nendega ei tasu valmistamisel koonerdada. Roog seisab külmkapis maitsvana õige mitu päeva.
- 600 g broilerifileed
- 1 dl nisujahu
- 2 muna
- soola
- musta pipart
- õli praadimiseks
- 2 porgandit
- 1 suur sibul
- 6 dl vett
- 1 tl terapipart
- 2 nelgitera
- 1 loorberileht
- 0,5 tl kuivatatud tüümiani
- 1,5 tl soola
- 1 sl suhkrut
- 2,5 sl valge veini äädikat
Lõika kanaliha umbes 1,5 cm viiludeks, vasarda õhemaks ja pane lõikelauale. Maitsesta mõlemalt poolt soola ja pipraga ning lase 15 minutit seista.
Marinaadi valmistamiseks koori ja viiluta porgandid ja sibul. Keeda vees koos vürtside ja soola-suhkruga 4-5 minutit. Maitsesta äädikaga.
Paneeri kanaviilud mõlemalt poolt jahus, kasta lahtiklopitud munasse ja prae pannil õlis mõlemalt poolt 4-5 minutiga kuldpruuniks ja lao kaussi kihtidena vaheldumisi marinaadis keenud porgandi- ning sibulaviiludega. Kalla kuum marinaad peale. Lase jahtuda ja pane järgmise päevani külmkappi maitsestuma.