MAITSETE ADVENDIKALENDER 14
Kokteilsalat krevettidega
Pille Enden, 14.12.2023
Üks lihtsalt valmiv hõrk eelroog maitseb lausa luksuslikult. Cajuni maitseainesegust mekki saanud krevetid on krõbedad ja mõõdukalt vürtsikad. Külmutatud krevetid tasub varakult sügavkülmast külmkappi tõsta, et need jõuaksid seal aeglaselt sulada.
- 225 g külmutatud kooritud hiidkrevette
- 4 sl Cajuni maitseainesegu
- 1 dl maitsestamata jogurtit
- 250 g jääsalatit
- 1 avokaado
- 0,5 sidruni mahl
- õli praadimiseks
Sulata krevetid, patsuta majapidamispaberiga kuivaks ning sega jogurti ja 3 sl Cajuni maitseainega. Lase 30 minutit maitsestuda.
- 4 sl majoneesi
- 3 sl ketšupit
- 3 tl kappareid
- 1 marineeritud kurk
- soola
- musta pipart
Sega kastmeks majonees, ketšup, peeneks hakitud kapparid ja kurk. Maitsesta soola ja pipraga.
- 1,5 dl nisujahu
- 1,5 dl pankot või riivsaia
- 2 tl küpsetuspulbrit
Sega paneeringuained ja lisa 1 sl Cajuni maitseainet. Võta krevetid ükshaaval marinaadist, raputa üleliigne kaste ära ja paneeri igast küljest. Pane taldrikule.
Lõika salat ribadeks ja täida sellega ¾ pokaalidest. Tõsta igasse pokaali 2 sl kastet. Koori avokaado, eemalda kivi ja lõika risti viiludeks. Piserda viilud sidrunimahlaga ja lao pokaalidesse salatile.
Kuumuta rohkelt õli pannil ja prae krevetid kiiresti kuldpruuniks ja krõbedaks. Tõsta korraks majapidamispaberile nõrguma, maitsesta soolaga ja jaga pokaalidesse. Serveeri kohe.