MAITSETE ADVENDIKALENDER 14

Kokteilsalat krevettidega

Pille Enden, 14.12.2023

Üks lihtsalt valmiv hõrk eelroog maitseb lausa luksuslikult. Cajuni maitseainesegust mekki saanud krevetid on krõbedad ja mõõdukalt vürtsikad. Külmutatud krevetid tasub varakult sügavkülmast külmkappi tõsta, et need jõuaksid seal aeglaselt sulada.

Valmistamise aeg
30 minutit + 30 minutit maitsestub
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 225 g külmutatud kooritud hiidkrevette
  2. 4 sl Cajuni maitseainesegu
  3. 1 dl maitsestamata jogurtit
  4. 250 g jääsalatit
  5. 1 avokaado
  6. 0,5 sidruni mahl
  7. õli praadimiseks
  1. Sulata krevetid, patsuta majapidamispaberiga kuivaks ning sega jogurti ja 3 sl Cajuni maitseainega. Lase 30 minutit maitsestuda.

Kaste
  1. 4 sl majoneesi
  2. 3 sl ketšupit
  3. 3 tl kappareid
  4. 1 marineeritud kurk
  5. soola
  6. musta pipart
  1. Sega kastmeks majonees, ketšup, peeneks hakitud kapparid ja kurk. Maitsesta soola ja pipraga.

Paneerimiseks
  1. 1,5 dl nisujahu
  2. 1,5 dl pankot või riivsaia
  3. 2 tl küpsetuspulbrit
  1. Sega paneeringuained ja lisa 1 sl Cajuni maitseainet. Võta krevetid ükshaaval marinaadist, raputa üleliigne kaste ära ja paneeri igast küljest. Pane taldrikule.

  2. Lõika salat ribadeks ja täida sellega ¾ pokaalidest. Tõsta igasse pokaali 2 sl kastet. Koori avokaado, eemalda kivi ja lõika risti viiludeks. Piserda viilud sidrunimahlaga ja lao pokaalidesse salatile.

  3. Kuumuta rohkelt õli pannil ja prae krevetid kiiresti kuldpruuniks ja krõbedaks. Tõsta korraks majapidamispaberile nõrguma, maitsesta soolaga ja jaga pokaalidesse. Serveeri kohe.