MAITSETE ADVENDIKALENDER 10
Spinatirull toorjuustu-paprikatäidisega
Pille Enden, 10.12.2023
Vahvalt värviline kerge rull on sobilik külmalaule või eelroaks, aga ka kasvõi hommikusöögiks. Täidisesse on mugav panna poest ostetud konserveeritud röstitud paprikat. Neid leidub nii marinaadis kui soolvees. Kumba kasutada, on maitse küsimus. Aga paprikat võib ka ise ahjus röstida, siis tuleks see enne täidisesse panemist koorida.
- 300 g beebispinatit
- 4 suurt muna
- 2 sl nisujahu
- 0,75 tl küpsetuspulbrit
- 0,25 tl riivitud muskaatpähklit
- 50 g riivitud kõva juustu
- 300 g maitsestamata toorjuustu
- 3 sl hakitud murulauku
- 200 g konserveeritud röstitud paprikat
- soola
- musta pipart
Kuumuta ahi 190 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Pane spinat väikeste portsjonitena sõelale ja kalla üle esmalt keeva, siis külma veega. Pigista hästi kuivaks ja tupsuta veel majapidamispaberiga kuivemaks.
Eralda munakollased ja -valged. Töötle spinat blenderis või kombainis koos munakollaste, jahu, küpsetuspulbri ja muskaadiga ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga ning kalla suurde kaussi.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega esmalt 1/3 vahust spinatisegu hulka, siis sega hulka ülejäänu. Sega vaid nii palju, et valgeid tupse enam tainas ei ole.
Tõsta tainas ahjuplaadile ja määri ühtlaselt laiali. Küpseta 12-15 minutit kuni on katsudes tahe ja pealt helepruun.
Puista riivjuust, va 20 g täidise jaoks, ühtlaselt küpsetuspaberile ja kummuta spinatibiskviit juustule. Lase rullil jahtuda.
Sega toorjuustu hulka hakitud murulauk, 20 g riivitud juustu ja maitsesta. Nõruta paprikad majapidamispaberil.
Eemalda pealmine küpsetuspaber. Määri toorjuustusegu rullile nii, et umbes 1 cm äärtest jääb vabaks. Lao peale ribadeks lõigatud paprikad. Keera paberi abil rulli. Tõsta vaagnale lõikepool all ja lõika viiludeks.