TALVINE HEAOLUROOG

Ribihautis

Tiina Lebane, 09.02.2024

Talvine heaoluroog, mis valmib aeglasel tulel ja ligi paar tundi, ent see-eest kõik koos ühes potis. Hautises on lisaks maitsvale ribilihale meeldivalt tunda ka juursellerit, porgandit, veini, tomatit, apelsini ja loorberit. Eriti hea nautida koos pehme kartulipudruga.

Valmistamise aeg
40 minutit + 1,5 tundi haudumiseks
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 kg searibi
  2. 0,5 dl nisujahu
  3. soola
  4. pipart
  5. 3 sibulat
  6. 3 küüslauguküünt
  7. 3 porgandit
  8. 300 g juursellerit
  9. õli praadimiseks
  10. 2,5 dl valget veini
  11. 500 g purustatud tomatit
  12. 0,5 apelsini
  13. 2 loorberilehte
Valmistamine
  1. Patsuta ribid köögipaberiga kuivemaks ja lõika piki luud tükkideks. Sega jahu hulka 1 tl soola ja paneeri ribitükid jahus. Koori sibulad ja küüslaugud, lõika viiludeks. Koori porgandid ja juurseller ning lõika umbes 2 x 2 cm tükkideks.

  2. Kuumuta poti põhjas õli (võid ka pisut võid õli hulka lisada) ja pruunista ribid osade kaupa kõrgel kuumusel, tõsta potist kaussi. Lisa veidi õli ja vala köögiviljad potti. Pruunista köögivilju paar minutit, siis tõsta ribid potti tagasi. Lisa ka vein, purustatud tomat, poolest apelsinist pressitud mahl, loorber. Maitsesta 1 tl soola ja 0,5 tl pipraga ning hauta madalal kuumusel kaane all umbes 1,5 tundi, kuni liha tuleb vabalt luu küljest lahti. Proovi veel maitset ja kui vaja, lisa soola-pipart. Paku juurde kartuliputru.