SOOJENDAV LOHUTUSTOIT
Kleepuv kana riisi ja krõmpsu salatiga
Tiina Lebane, 08.01.2024
Selle populaarse aasiapärase roa valmistad õige lihtsalt ja kiiresti kodus, kui kasutad grillitud kanaliha. Kleepuv on siin tegelikult kaste, mis koosneb enamjaolt magusast tšillikastmest ja ketšupist. Kõrvale keeda riisi ning valmista värske salat kurgist ja nuikapsast. Tulemuseks justnagu tänavatoit, aga kodus tehtud, värske ja maitsev!
- 1 grillkana
- 3 dl riisi
- 1,5 dl magusat tšillikastet
- 0,5 dl ketšupit
- 2 sl seesamiõli
- 1 sl suhkrut
- 1 sl õunaäädikat
- 1 sl tumedat sojakastet
- 0,5 dl vett
- 1 küüslauguküüs
- 3 cm ingverit
- seesamiseemneid
- 1 kurk
- 1 nuikapsas
- 0,5 tl soola
- 1 sl suhkrut
- 2 sl õunaäädikat
Lõika liha kana küljest lahti ja väiksemateks tükkideks. Pane riis soolaga maitsestatud vees keema.
Mõõda teise potti tšillikaste, ketšup, seesamiõli, suhkur, äädikas, sojakaste ja vesi. Pressi hulka küüslauguküüs ja peeneks hakitud ingver. Lase kastmel keema tõusta ja keeda keskmisel tulel umbes 5 minutit. Lisa potti kanatükid ja kuumuta veel 2 minutit. Kui vaja, lisa pisut vett.
Vahepeal valmista salat: koori nuikapsas ja lõika peenikesteks ribadeks, lõika samasugusteks ribadeks ka kurk. Lisa sool, suhkur ja äädikas ja sega läbi.
Serveerides tõsta taldrikule kõigepealt riisi, sellele kana ja kõrvale salatit. Puista kanale seesamiseemneid ja näiteks ka hakitud sibulavarsi või koriandrit.